Prajitura cu crema de afine si lamaie
Prajitura cu crema de afine si lamaie. Alba ca Zapada cu afine. Prajitura cu foi si crema de lamaie cu afine.
Prajitura cu lamaie si gem de afine este o delicatesa care imbina gustul racoritor al lamaii cu dulceata suculenta a afinelor. Textura moale a foilor, impreuna cu crema fina si bogata de lamaie si afine, fac din aceasta prajitura o combinatie perfecta de arome si texturi.
Este, de fapt, prajitura Alba ca Zapada, doar ca am adaugat si cateva linguri de gem de afine la crema. Sa nu va asteptati sa iasa un mov de o nuanta foarte frumoasa.
Prajitura este usor de preparat si cu siguranta va deveni una dintre preferatele voastre. Va recomand sa incercati aceasta reteta si sa va bucurati de gustul unic si rafinat al acestei prajituri.
Ingrediente:
Pentru foi:
10 linguri de zahar
10 linguri de ulei
120 ml lapte
2 oua
1 lingurita de amoniac
550 g de faina
Pentru crema:
65 g faina
1 l de lapte
6 linguri de zahar
sucul si coaja de la o lamaie
200 g de unt
1 zahar vanilat
cateva linguri de gem de afine
nuca de cocos pentru ornat
Mod de preparare reteta Prajitura cu crema de afine si lamaie
Foile
Se pregatesc ingredientele si se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Zaharul se mixeaza cu ouale. Se adauga cate o lingura de ulei si se mixeaza in continuare.
Se adauga 120 ml de lapte si se amesteca bine..
Se adauga amoniacul, 550 gr de faina si se framanta un aluat omogen.
Se imparte aluatul in patru bucati de marime egala.
Se intinde o foaie si se pune pe fundul tavii. Se coace pentru 5 minute la 180 de grade.
La fel se procedeaza si cu celelalte foi.
Crema
Se amesteca 65 gr de faina cu 6 linguri de zahar, sucul, coaja de lamaie si zaharul vanilat.
Se adauga un litru de lapte si se fierbe pana cand se ingroasa, amestecand ca sa nu se lipeasca de oala.
Se lasa sa se raceasca si se mixeaza cu untul.
Se adauga cateva linguri de gem de afine, pana se obtine nuanta dorita.
Se pune crema peste o foaie, se pune deasupra cealalta foaie, se adauga crema si iar o foaie.
Peste ultima foaie se adauga un strat de crema si se presara nuca de cocos.
Se lasa la rece peste noapte, apoi se feliaza.
recomand si aceste retete:
Prajitura cu nuca, ness si krantz
Prajitura Snickers cu crema caramel si alune
Prajitura Figaro cu nuca, gem si bezea