
Pasta iute cu piper de Sichuan
Cele mai bune amestecuri si sosuri sunt cele facute acasa, dupa gustul fiecaruia. Unii prefera mai picant, altii mai dulce sau cu mai mult usturoi.
Pasta iute cu piper de Sichuan se poate pregati cu ulei de ardei iuti (Chili Oil) sau cu ulei vegetal.
Pasta iute cu piper de Sichuan se poate pregati cu ulei de ardei iuti (Chili Oil) sau cu ulei vegetal.
Ingrediente Pasta iute cu piper de Sichuan
10 ardei iuti uscati
1 lingura de piper de Sichuan
1-2 cm de ghimbir proaspat
1 capatana de usturoi
50 ml chili oil sau ulei vegetal
Mod de preparare reteta Pasta iute cu piper de Sichuan
Ghimbirul se rade, iar usturoiul se curata de coaja.
Ardeii iuti se rup in bucati.
Punem ardeii,piperul de Sichuan, usturoiul si ghimbirul in mojar si maruntim totul.
Adaugam uleiul si amestecam bine, apoi turnam compozitia intr-un borcan sterilizat care se inchide etans.
Se pune la frigider (il tin acolo din cauza usturoiului care poate cauza botulism in contact cu uleiul) si se foloseste la stir fry, salate, supe si la alte mancaruri asiatice.
Ardeii iuti se rup in bucati.
Punem ardeii,piperul de Sichuan, usturoiul si ghimbirul in mojar si maruntim totul.
Adaugam uleiul si amestecam bine, apoi turnam compozitia intr-un borcan sterilizat care se inchide etans.
Se pune la frigider (il tin acolo din cauza usturoiului care poate cauza botulism in contact cu uleiul) si se foloseste la stir fry, salate, supe si la alte mancaruri asiatice.
Daca sunteti amatori de mancare chinezeasca, incercati si voi Pasta iute cu piper de Sichuan.

