
Gem de capsuni cu vanilie reteta rapida cu Gelfix
Gem de capsuni cu vanilie – varianta rapida cu Gelfix
Am dat capsunile prin blender,probabil nu ar fi trebuit sa le mixez atat de mult. Gustul e bestial, neaparat sa aruncati in oala in care fierbe gemul si o pastaie de vanilie.
Ingrediente Gem de capsuni cu vanilie
2 kg de capsuni
1 kg de zahar
1 plic de gel fix 2:1
1 baton de vanilie
Mod de preparare reteta Gem de capsuni cu vanilie
Se spala capsunile si se scoate codita. Le mixam in blender.
Amestecam continutul plicului de gel fix cu doua linguri de zahar.Il adaugam capsunilor si punem pe foc impreuna cu pastaia de vanilie,pe care am despicat-o in prealabil.
Cand da in clocot, luam oala deoparte si adaugam restul de zahar.
Amestecam si punem oala inapoi pe foc, unde o mai tinem inca un minut dupa ce incepe sa clocoteasca.
Indepartam spuma care se formeaza. Scoatem batonul de vanilie.
Turnam gemul in borcane sterilizate,iar dupa ce punem capacul si infiletam bine,le intoarcem invers pentru cinci minute,pentru a se sigila mai bine. In timp ce turnati gemul in borcane,puneti o lama de cutit sub ele,ca sa nu se sparga.


5 comentarii
DiaMar bucataria galbena
O bunatate parfumata!
Mitinita MiniChefs
Asa e:)
Sidy
Miti….pina la mine a ajuns mirosul ! E imbatator !
Am sa ascult de sfatul tau.
Blender ??? Nu m-am gandit….ca mie imi place sa-i simt pulpa intreaga….
Te tzuc cu mare drag !
Mitinita MiniChefs
De obicei las si eu bucati prin el,de data asta prea am prins elan si le-am maruntit prea tare:)) dar batonul de vanilie face gemul asta special 🙂
Timea
Ce culoare frumoasa are!!!