Ramen cu pui reteta de supa traditionala japoneza cu taitei
Ramen cu pui este supa care imi aduce aminte cu drag de strazile japoneze, de fapt sunetul care mi-a ramas asociat cu aceasta tara este al caruciorului ambulant care vindea supa de taitei, la orice ora.
Amintiri placute am si de la restaurantele de ramen, unde mereu intram de cate ori avem nevoie de o portie sanatoasa de supa cu mult usturoi, ca sa dregem o raceala.
La aceasta reteta am folosit taitei instanti, dar puteti folosi si taitei chinezesti cu ou. Se pot folosi si pulpe de pui in loc de tacam, dar din oase iese o supa mai buna.
Ingrediente ramen cu pui
Mod de preparare reteta ramen cu pui
Tacamul se spala bine sub jet de apa rece, ceapa si morcovul se curata si se pun intr-o oala.
Se adauga usturoiul si ghimbirul se se fierbe la foc mic. De asemenea, se poate folosi si o oala cu presiune, mai ales daca va grabiti.
Dupa ce s-a fiert tacamul, se strecoara supa si se pune intr-o craticioara. Se potriveste de gust cu sos de soia si se pastreza fierbinte. Se scoate carnea de pe oase.
Incearca si tu ramen cu pui!
Pofta buna si va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.
40 comentarii
Sara & Miki
Minunat arata… taitei instant si mie imi plac, asa carliontati… Pup!
Mitinita
Deci si tu esti dupa carlionti:))Pupici
VIVIANA
Felicitari…arata ca la mama ei!!!
Mitinita
sa stii ca da.nu-mi vine sa cred ca am asteptat pana acuma sa o incerc:))
DiaMar-bucataria galbena
Tare-mi place cum arata,si la gust sigur este foarte buna,doar are usturoi.Te pup!
Mitinita
Diamar,e o mancare foarte usoara si care te incalzeste. Sa vezi ca puteam sa adaug si niste chili.Pup
Alice
trebuie incercata!
Mitinita
Sa vin cu ea la „lunea gatim romaneste”:))Pup
Edith
Minunata! Eu as adauga usturoi mult in farfurie! 🙂
Mitinita
De cate ori raceam,adaugam cate o lingura de usturoi maruntit si trecea raceala.
Antonia
Ce bine arata si sunt sigura ca este delicioasa. Am notat reteta si am sa incerc si eu. Felicitari pentru retetele interesante! Te pup.
Mitinita
De abia astept sa vad ce impresie o sa ai. Multumesc ptr „retete interesante”, am fost categorisita si „retete la care ti se imbarliga limba”:)))
Antonina
Da da mult usturoi! Astia-s taiteii aia chinezesti de-i gasim in Cora? Piciul meu e innebunit dupa ei (l-am prins odata mancandu-i asa nefierti:)))
Mitinita
Anto,se gasesc cam peste tot taiteii astia,sunt taitei instanti nu cei din orez.Ia uite ce bunatate am ptr piciul tau http://mitinitta.blogspot.com/2011/01/taitei-instanti-cu-alune-prajite-si.html (chiar azi implineste un an postarea). Dai o gogosica la schimb? Pup
Licuta Marin
Foarte bine arata si cred ca e tare buna!!!Pup!
Mitinita
E tare buna,Licuta,precis ar fi si pe gustul tau.Pup
Sidy
Tare buna trebuie sa fie….!
Miti draga, daca intri la mine pe blog , ai sa vezi ca te asteapta un premiu pe care ti-l ofer din suflet.
Te tzuc !
Mitinita
Sidy,iti multumesc mult de tot pentru premiu.Puszi
maria mihalache
Stiu ca esti fan preparate japoneze…….tare bine mai arata.
Pup!
Mitinita
E bucataria mea de suflet.Pup
Corina
Foarte tare! Nu am mai auzit de taitei instanti:) Te pup si te astept cu drag pe blogul meu sa-ti ridici premiul 😉
Mitinita
Corina,se gasesc acum in toate magazinele. Instant noodles scrie pe pachet,cele pe care le pui in bol si torni apa fierbinte peste. Multumesc ca te-ai gandit la mine!Pup
Ruxy
Arata senzational Miti!
Mitinita
Ce dor mi-a fost de tine ,Ruxy!!!Pup
Claudia Mic
Uauu ramen de cand caut o reteta buna!Mersi!
Mitinita
Claudia,mai poti adauga cate una-alta,de abia astept sa vad ce imbunatatiri o sa ii aduci.
Nami | Just One Cookbook
Oohhh your bowl of ramen looks wonderful. It’s been so cold here and your ramen makes me so hungry.
Mitinita
I was so glad that I was able to make this,next time I’ll try the real deal,I’ll make the broth with pork’s bones.
Sister
Mitinita,felicitari arata fantastic….am sa incerc si eu reteta .
Mitinita
Simpla si numai buna ptr vremea de afara,la vara nu o sa mai aiba acelasi efect:)
Alex
Mvai ce pofta mi-ai facut…nu ma pot abtine sa nu comentez. Cred ca a fost extraordinara…musai fac si eu maine…
Mitinita
Ce ma bucur ca nu te-ai putut abtine:))astept impresii,dar ceva imi spune ca o sa-ti placa si tie.
lavv
Eu am mancat ramen la un restaurant japonez in New York. Eram extrem de curioasa sa vad cum e si nu mi-a placut deloc. Are un gust destul de neobisnuit. Aparent nu ma impac cu supele japoneze. Am mai mancat si miso soup si la fel….
In schimb am mancat rameyon si mi-a placut fff mult
Mitinita MiniChefs
Cu unele ingrediente japoneze dureaza pana ne obisnuim cu gustul lor. Nici eu nu le-am indragit de la prima gustare 🙂 Ramen-ul are atatea variante cate persoane o prepara,deci poti face una dupa gusturile tale. Eu planuiesc sa refac reteta si sa incerc una mai aproape de versiunea autentica. Sa te uiti la The Ramen Girl 🙂
lavv
Am vazut the ramen girl:)
Taiteii si celelalte ingrediente mi-au placut (carnea, ciupercile, chiar si narutomaki) insa supa in sine nu (in general e o supa de oase? asa tin minte din The Ramen Girl) avea un gust foarte neobisnuit…
O sa mai incerc si alta varianta cu urmatoarea ocazie.
Astept sa pui pe blog reteta cand o sa o refaci:)
Mitinita MiniChefs
Cel mai bine e sa faci o supa pe gustul tau 🙂 Ma apuc de putina cercetare,sa vad daca impartaseste cineva din secretele supei de ramen
Anonymous
Arata foarte bine ^^
Nu stii un site (otaku shop) din romania din care sa imi pot cumpara ramen? Am cautat mult si am dat peste un site,dar s-a inchis definitiv…deci,ma poti ajuta? Pana in septembrie imi trebuie cumparat ramenul…deci? Stii vreun site?
Arigatou ^^
Mitinita MiniChefs
Iti recomand koreanfood.ro, nu sunt produse din Japonia (inca) dar sunt asemanatoare si produsele sunt din Korea. Am incercat multe produse si ti le recomand.
Aici e pagina cu ramyun, varianta koreana ptr ramen, unele sunt mai picante http://koreanfood.ro/7-ramyun-noodles
Daca mai ai nevoie de ajutor, cu mare drag, oricand.
Anonymous
Multumesc mult, mi-am si pus comanda ^^ chiar mai ajutat
multumesc :3
Anonymous
Dar TVA-ul cat costa ?
Eu am citit undeva acolo si parca 20 de lei , dar nu cred ca e atat . . .