Articole culinare

Pizza cu pesto si spanac – Pesto and spinach pizza

For English version scroll down


Aluatul: 
L-am facut din aluatul meu universal si pe care il am mereu la frigider.

1 kg de faina
600 ml de apa
25 gr de drojdie proaspata
1 lingurita sare de mare

Amestec totul la robot (are carlig ptr aluat) ,acopar bolul si il pun in cuptorul microunde. Acolo este cel mai bun loc ptr a creste,bineinteles ca nu e pornit.
Cand s-a dublat in volum,il apas in jos si il bag la frigider,unde tine 2 saptamani si mereu imi rup o bucatica de care am nevoie pe moment. Se poate lasa sa mai creasca,dar ptr o pizza nu mai e nevoie.

Pesto 
200 gr de spanac proaspete
o mana de busuioc proaspat sau congelat
o mana de nuci
1/2 cup ulei de masline extra virgin

Se pun toate ingredientele in robot si se pulseaza pana se obtine consistenta dorita.

Pizza
frunze de spanac
pesto
branza feta sfaramitata

Se oparesc frunzele de spanac.
Se intinde aluatul de pizza in tava de copt.
Se aplica pesto si apoi frunzele de spanac.
Se presara feta .
Se da tava la cuptor si se coace cam 10-15 minute.

Salata 

frunze de spanac proaspete
capsune
o lingura de otet balsamic
o lingura de ulei de masline extra virgin
cateva nuci

Se aseaza frunzele de spanac pe farfurie.
Se taie capsunele rondele si se presare peste spanac.
Se adauga otetul balsamic si uleiul de masline.
Se presara nucile.

For this I could turn vegetarian!
The salad is the same one you saw a few days ago and the pizza is made with the dough I always keep in the refrigerator,it’s made on the 5 minute artisan bread concept but based  on Jamie Oliver’s bread recipe.
The pesto is made of basil,spinach,walnuts and Evoo and it’s the base of the pizza,threw some blanched spinach leaves and some crumbled feta.
You’ll have to give this a try!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.