Pui cu susan

45 min

mediu

4 portii

Una dintre felurile de mancare cele mai populare pe meniurile restaurantelor chinezesti este pui cu susan, care se prepara usor si cu ingrediente la indemana oricui.

Daca este prima oara ca incercati retete chinezesti, recomand sa incepeti cu cea de pui cu susan, aromele nu sunt foarte puternice si va face o delicioasa introducere in aceasta bucatarie.

Bucatile de pui din reteta pui cu susan vor fi prajite in prealabil, intr-un aluat care va forma o crusta si care va aduce ceva aparte acestui fel de mancare, pe care copiii il indragesc foarte mult.

Ingrediente Pui cu susan

1 piept de pui
2 linguri seminte de susan
Pentru marinat
1/2 lingurita ulei de susan
1/4 lingurita zahar
sare
piper alb, dupa gust
Aluat pentru prajit
50 gr faina
1 ou
100 ml apa
1 lingurita praf de copt
3 linguri amidon
sare,o lingura de ulei
Pentru sos
2 linguri miere
1 lingura zahar
2 linguri ketchup
1 lingura otet
sare
piper

Mod de preparare reteta Pui cu susan

Se taie pieptul de pui in cubulete si se amesteca impreuna cu ingredientele pentru marinata. Se lasa deoparte 30 de minute.
Intre timp se amesteca ingredientele pentru aluatul in care vor fi prajite bucatile de pui.
Intr-un wok se incalzeste uleiul. Bucatile de pui se dau una cate una prin aluat si se prajesc pe rand,avand grija sa lasam spatiu intre bucatile pe care le prajim. Se aseaza bucatile pe un servetel absorbant si se continua cu restul.
Dupa ce ati terminat,adaugati in wok ingredientele pentru sos si incalzitile,apoi adaugati bucatile de pui si amestecati ca sa fie sos peste tot.
Presarati cu seminte de susan si serviti cu orez simplu.

Incercati si voi Pui cu susan.

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Pui cu susan”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *