Cozonac Babka
Print Pin

Cozonac Babka

Ingredients

  • 530 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 3 oua
  • 120 ml lapte
  • lingurita sare
  • 150 gr unt la temperatura camerei
  • 50 gr zahar pudra
  • 30 gr cacao
  • 130 gr ciocolata
  • 2 linguri zahar
  • 120 gr unt
  • 100 gr nuci macinate
  • 260 gr zahar
  • 160 ml apa

Instructions

  • Aluatul pentru cozonacul babka se prepara cu o zi inainte si se dospeste la rece.
    Ingredientele pentru aluat, in afara de unt si sare, se introduc in bolul mixerului Kenwood, la care s-a atasat dispozitivul pentru framantare.
    Se amesteca pana se obtine un aluat omogen, apoi se adauga untul si sarea si se framanta 5-10 minute.
    Bolul se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider peste noapte.
    A doua zi se incepe cu prepararea umpluturii.
    Ciocolata se poate topi pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde.
    Se amesteca toate ingredientele, mai putin nuca macinata, pana se obtine o pasta omogena.
    Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua bucati. O parte se pune inapoi in frigider.
    Se ia bucata de aluat si se ruleaza sub forma de dreptunghi.
    Se aplica jumatate din crema de ciocolata.
    Se presara nuca macinata.
    Se ruleaza si se taie aluatul in jumatate. Se impleteste si se aseaza in tava.
    Se procedeaza la fel si cu a doua bucata de aluat.
    Se lasa la crescut pentru o ora si jumatate.
    Se introduc tavile in cuptorul preincalzit si se coc la 180 de grade pentru 30 de minute.
    Se prepara siropul de zahar in timp ce cozonacii sunt la cuptor. Apa si zaharul se pun intr-o craticioara si se lasa pe foc pana cand se topeste zaharul.
    Se scot cozonacii din cuptor, se lasa deoparte 5 minute si se ung cu siropul de zahar.
    Se feliaza si se serveste.