Vita in stil chinezesc cu legume stir fry si orez la aburi

Vita in stil chinezesc

Vita in stil chinezesc. Retete chinezesti cu carne de vita. Mancare chinezeasca cu vita. Retete simple asiatice. Cum se prepara vita in stil chinezesc.

Pentru aceasta reteta am testat carne de vita Premium Angus.Valoarea ridicata a acestei carni vine in primul rand dintr-o genetica de top a bovinelor Angus – bovine special crescute pentru carne, rasa ameliorata pentru a pastra cele mai bune calitati in produsul finit. Aceasta nu doar ca e modial recunoscuta pentru calitatea si gustul ei dar Premium Angus este un produs de inalta calitate, obtinut printr-un sistem complet controlat – care asigura trasabilitate completa, aici, in Romania.

Copiii mei si nu doar ei, au fost foarte incantati de gust si cer in mod repetat sa le prepar steak si mancare asiatica. Va recomand si voua acest produs si va spun ca este printre cele mai calitative pe care le-am gustat in Romania. E excelenta pentru preparatele asiatice, mai ales pentru cele coreene, dar nu numai.

Va recomand sa incercati si de Pui Teriyaki reteta japoneza

pui teriyaki

Si Friptura de vitel in stil italian merita incercata.

friptura de vitel in stil italian

Ingrediente vita in stil chinezesc

250 g carne de vita
1-2 catei de usturoi
1 lingurita de ghimbir ras
2 linguri de sos de soia
1/2 lingurita de ulei de susan
1 ceapa verde
1 ardei gras galben
1 ardei kapia sau un ardei gras rosu
1 ceapa verde
1 morcov
1 lingura de ulei
1 lingura de sos de stridii (oyster sauce)
orez la aburi

Mod de preparare reteta

Carnea de vita se taie in fasii subtiri. Va recomand s-o congelati putin, ca sa fie mai usoara felierea.
Fasiile de vita se amesteca impreuna cu ghimbirul ras, un catel de usturoi ras sau taiat marunt, sosul de soia si uleiul de susan. Se lasa deoparte cel putin 30 de minute.

Legumele se curata si se taie in bucati de marime egala. Se pastreaza putina ceapa verde pentru presarat deasupra.

Se incinge un wok si se adauga lingura de ulei.
Se soteaza carnea de vita la foc mare.

Se scoate deoparte pe o farfurie, iar wok-ul se pune inapoi pe aragaz.

Se mai adauga o lingura de ulei si se soteaza legumele, la foc mare si se amesteca des.
Legumele trebuie sa ramana crocante. Mai intai se adauga morcovul si ceapa verde, apoi ardeii si un catel de usturoi feliat.
La sfarsit se adauga sosul de stridii, se amesteca si se scoate pe o farfurie.

Carnea de vita se serveste alaturi de orez la aburi si legume.

Vita in stil chinezesc

Pofta buna!

Ca sa vedeti ce mult ne-a placut, iata ca am repetat reteta la scurt timp.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.