Vinete si dovlecei la borcan Conserva de dovlecei si vinete Vinete si dovlecei conservate pentru iarna
Pregatind aceasta conserva, ne vom bucura si pe timp de iarna de gustul legumelor.
Incercati si Salata de ardei iuti cu ceapa pentru iarna fara conservant
Ingrediente vinete si dovlecei la borcan
1 vanata
1 dovlecel
2 catei de usturoi
patrunjel
ulei
2 parti apa
1 parte otet
sare
Mod de preparare reteta
Se curata vinata si dovlecelul. Se taie rondele si se prajesc. Le-am prajit in cuptor in tigaia antiaderenta, astfel nu au iesit uleioase.
Se aseaza intr-un borcan astfel: un rand de vinete, un rand de dovlecei,usturoi taiat marunt,patrunjel si se repeta pana se umple borcanul. Ultimul rand sa fie de patrunjel.
Se face o solutie din sare, o parte otet si doua de apa. Se incalzeste putin sa fie calduta.
Se toarna intr-un borcan sterilizat si se pune borcanul in camara.
O combinatie tare faina!O sa incerc si eu!
Super! sigur o sa-ti placa si tie
eu astept sa-mi spui si cum sa le folosesc la iarna 😛
Iarna trecuta le-am mancat ca si aperitiv,nu e neaparat muratura,iar anul acesta vreau sa incerc varianta cu ulei de masline si mai mult usturoi.
Faina ideea, o sa-i spun si mamei mele (ea se ocupa de muraturi :P) Pup
Muraturile clasice le las si eu mamei mele,eu ma ocup de experimente:)) Pup
Tare bine trebuie sa mai arate camara ta cu toate aceste bunaciuni.
Pup cu drag!
A aratat,sa vedem ce mai incerc anul acesta:)Pupici
Interesanta idee, merita incercata! 🙂
Pupici
Si mie mi-a placut de cum am vazut-o:)Pup
interesant, trebuie sa incerc si eu
asa mi-am zis si eu cand am vazut reteta:)
Vinetele si dovleceii sunt preferatele mele, ce bine ca acum stiu cum sa le pastrez pentru iarna!
pupici si imbratisari,
Andra
nu o sa-ti para deloc rau:) o sa incerci si tu varianta italieneasca nu?
O combinatie interesanta!Merita s-o incerc:)Pupici!
ce iese din mana bunicii e tare bun. te pup
Cred ca sunt un deliciu !!! 😉
sunt tare bune:)
Stiu ca aceasta combinație fermentteaza foarte ușor…mă miră faptul că nu ai fiert borcanele.
N-au fermentat, probabil din cauza ca legumele au fost mai intai prajite.