Vinete Shanghai

Vinete Shanghai

Vinete Shanghai Cum sa prepari vinete in stil chinezesc. Reteta asiatica cu vinete. Cum se prepara vinetele cu sos de soia. Reteta vegetariana cu vinete.

Acum ceva timp, Laura de la Laura’s Sweets imi povestea despre niste vinete foarte gustoase pe care le gustase la un restaurant chinezesc si tot cautand prin retete, ne-am oprit la aceasta.

De luat aminte ca se gateste la foc mare, deci toate ingredientele trebuie sa fie pregatite dinainte. Daca va place mancarea picanta, puteti mai adauga inca un ardei iute, iar daca nu o preferati asa, puteti indeparta nervii si semintele ardeiului.

Va recomand si reteta de Vinete picante reteta chinezeasca traditionala pas cu pas, un preparat asemanator, dar de unde lipseste sosul de soia.

vinete picante

Ingrediente vinete Shanghai

2 vinete
1 ardei iute
2-3 catei de usturoi
50-100 ml ulei
3 linguri sos de soia
1 lingurita zahar
150 ml apa

Mod de preparare reteta

Se spala vinetele si se feliaza. Daca sunt mici, le taiati rondele, daca sunt mai mari, le puteti injumatati.
Usturoiul se curata si se feliaza.
Ardeiul iute se taie rondele. Daca vreti ca mancarea sa fie mai putin iute, puteti indeparta nervii si semintele ardeiului.

Se pune o tigaie sau un wok pe foc, cand e fierbinte se adauga uleiul, usturoiul si chili. Incepeti cu 50 de ml de ulei si mai completati daca e nevoie.

Se scot bucatile de chili si se pun deoparte pe o farfurie.
Se pun feliile de vinete in tigaie.
Dupa ce se absoarbe uleiul, fie mai adaugati putin sau incepeti sa adaugati apa, cate o lingura, pana se inmoaie vinetele. Veti folosi cam jumatate din cantitatea de apa.

Se pregateste sosul, amestecand putina apa cu zahar si sos de soia.

Cand vinetele s-au inmuiat, se adauga sosul.

Se pune capacul si se lasa sa fiarba pana scade sosul.

Se pun vinetele in farfurie si se presara rondelele de chili si ceapa verde.

Vinete Shanghai

Se servesc fierbinti.
Pofta buna!

Va las aici si reteta de Sandvis cu vinete si feta

Vinete Shanghai

  • 2 vinete
  • 1 ardei iute
  • 2-3 catei de usturoi
  • 50-100 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 150 ml apa
  1. Se spala vinetele si se feliaza. Daca sunt mici, le taiati rondele, daca sunt mai mari, le puteti taia in jumatate.

    Usturoiul se curata si se feliaza.

    Ardeiul iute se taie rondele. Daca vreti ca mancarea sa fie mai putin iute, puteti indeparta nervii si semintele ardeiului.

    Se pune o tigaie sau un wok pe foc, cand e fierbinte se adauga uleiul, usturoiul si chili. Incepeti cu 50 de ml de ulei si mai completati daca e nevoie.

    Se scot bucatile de chili si se pun deoparte pe o farfurie.

    Se pun feliile de vinete in tigaie.

    Dupa ce se absoarbe uleiul, fie mai adaugati putin sau incepeti sa adaugati apa, cate o lingura, pana se inmoaie vinetele. Veti folosi cam jumatate din cantitatea de apa.

    Se pregateste sosul, amestecand putina apa cu zahar si sos de soia.

    Cand vinetele s-au inmuiat, se adauga sosul. Se pune capacul si se lasa sa fiarba pana scade sosul.

    Se pun vinetele in farfurie si se presara rondelele de chili si ceapa verde.

    Se servesc fierbinti.

    Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.