Vafe pufoase reteta simpla pentru aparatul de gofre

vafe pufoase

Reteta de vafe pufoase – reteta de baza pentru aparatul de gofre.
Cum sa faci gofre sau gaufres – vafe de casa.

De ceva timp caut o reteta de vafe care sa-mi ramana reteta de baza si tocmai am gasit-o. O aveam trecuta in caietul meu cu retete, caietul care e predecesorul blogului.

Aceste vafe ies pufoase, moi si merg perfect cu frisca si niste fructe de padure. Bineinteles ca le puteti si servite doar cu zahar pudra vanilat sau cu orice vreti voi.

Incercati si reteta de clatite americane pancakes

Recomand si painicile cu merisoare

Ingrediente Vafe pufoase

(pentru 10 vafe)
165 g faina
4 lingurite de praf de copt
2 linguri de zahar
1/2 lingurita de sare
2 oua
100 g unt topit
440 ml lapte
un zahar vanilat

Daca folositi un cup pentru masurarea ingredientelor, atunci aveti nevoie de: 1 1/3 cup de faina, 1/2 cup de unt topit si 1 3/4 cup de lapte.

Mod de preparare reteta Vafe

Sunt doua modalitati prin care puteti prepara aceasta reteta. Una, la care se separa ouale si se bat albusurile spuma inainte de a se adauga la compozitie si alta, la care ouale se adauga intregi. Eu am folosit a doua varianta si au rezultat niste vafe moi, pufoase si foarte gustoase.

Intr-un bol se adauga ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca.
In alt bol se pune untul, ouale si laptele si se amesteca bine.
Compozitia lichida se adauga in bolul cu ingrediente uscate si se amesteca usor cu un tel.
Se lasa deoparte 5 minute.

Aparatul de vafe se conecteaza la o sursa de curent si se pune compozitie in forma.
Se inchide si se lasa pana cand se aprinde beculetul sau pana cand se rumenesc pe ambele parti.
Se continua cu restul compozitiei.

Mie mi-au iesit 10 bucati pufoase.

Se servesc cu frisca batuta si fructe de padure sau doar pudrate cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!

Am gasit aici o reteta buna pe care vreau s-o incerc cu prima ocazie.

Va recomand sa incercati si briosele cu visine

briose cu visine
briose cu visine
Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.