Turta dulce cu melasa

Turta dulce cu melasa

Turta dulce cu melasa este o reteta care nu trebuie sa lipseasca de Craciun. Imi place mult cand se umple casa cu arome de turta dulce, dar imi place mult si s-o prepar. Mai ales cand vin si copiii sa ajute.
Sper ca aceasta va ramane una dintre amintirile care le va insoti sarbatorile si cand vor fi mari.

Dupa cum veti vedea, am incercat mai multe feluri de turta dulce, dar niciodata cu melasa. Din fericire, a devenit accesibila si la noi. Pe vremuri chiar ma gandeam sa incerc sa prepar acasa melasa, dar e un proces prea greu si am renuntat la aceasta idee.

Va recomand cu mare drag aceasta reteta, iar daca o incercati, cu siguranta o veti indragi si voi.

Merita sa incercati si reteta mea de baza de turta dulce

Recomand si bradutii de turta dulce

Ingrediente Turta dulce cu melasa

145 g unt, la temperatura camerei
150 g zahar brun
125 g melasa de la Bunatati din Natura
1 ou, la temperatura camerei
1 lingurita extract de vanilie
437 g faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita de sare
1 lingura de ghimbir pudra
1 lingura de scortisoara macinata
1/2 lingurita de ienihabar pisat
1/2 lingurita de cuisoare macinate

Pentru glazura regala
1 albus de ou, la temperatura camerei
200 gr zahar pudra
1 lingurita suc de lamaie proaspat stors

Mod de preparare reteta Turta dulce cu melasa

Se mixeaza untul, cu zaharul brun, vanilia si melasa.
Intr-un alt bol se amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul, scortisoara, ienihabarul, cuisoarele si sarea.
Se amesteca.
Se adauga compozitia de unt si se formeaza un aluat omogen, care va fi putin lipicios.

Aluatul se inveleste cu folie alimentara si se pune la frigider pentru cel putin 3 ore si cel mult 3 zile. Eu l-am lasat peste noapte.
In ziua in care se pregateste turta dulce cu melasa, mai intai preincalziti cuptorul.
Se ia jumatate din aluat si se intinde pe suprafata de lucru pe care s-a presarat faina.
Se intinde o foaie de aproximativ 0,6 cm, dar poate fi mai subtire sau mai groasa, in functie de cum va place turta dulce. Daca iese mai subtire e mai crocanta si mai pufoasa, daca este mai groasa.

Se decupeaza cu formele dorite si se pun in tava.

Se da tava la cuptor si se coc 8 minute la 180 de grade. Daca ati ales sa faceti turta dulce mai groasa, o lasati 11 minute.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca 5 minute.
Se orneaza cu glazura regala.
Pofta buna!

turta dulce cu melasa

Cum se prepara glazura regala
Incepeti sa bateti albusul si cand face spuma adaugati putin cate putin zaharul pudra si continuati sa mixati la viteza mica.
Adaugati 170 g de zahar pudra, daca mai e nevoie adaugati si restul, depinde de ce consistenta aveti nevoie.

Gasiti aici toate retetele de turta dulce de pe site.

Sursa reteta aici.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.