Turta dulce cu halva

turta dulce cu halva

Turta dulce cu halva este o noua reteta adaugata la celelalte din aceasta categorie. Cred ca este cea mai inedita de pana acum si a fost suprinzator de buna! Imi venea sa mai iau inca una si inca una si inca una.
Au un gust minunat!
Sper ca v-am conving si pe voi si veti incerca reteta de turta dulce cu halva.

Recomand si reteta de fursecuri norvegiene

fursecuri norvegiene

Ingrediente Turta dulce cu halva

145 g unt, la temperatura camerei
150 g zahar brun
125 g melasa
1 ou, la temperatura camerei
1 lingurita extract de vanilie
437 g faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita de sare
1 lingura de ghimbir pudra
1 lingura de scortisoara macinata
1/2 lingurita de ienihabar pisat
1/2 lingurita de cuisoare macinate
halva cu cacao (sau simpla) Feleacul

Pentru glazura regala
1 albus de ou, la temperatura camerei
200 gr zahar pudra
1 lingurita suc de lamaie proaspat stors

Mod de preparare reteta Turta dulce cu halva

Se mixeaza untul, cu zaharul brun, vanilia si melasa.
Intr-un alt bol se amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul, scortisoara, ienihabarul, cuisoarele si sarea.
Se amesteca.
Se adauga compozitia de unt si se formeaza un aluat omogen, care va fi putin lipicios.
Aluatul se inveleste cu folie alimentara si se pune la frigider pentru cel putin 3 ore si cel mult 3 zile. Eu l-am lasat peste noapte.
In ziua in care se pregateste turta dulce cu melasa, mai intai preincalziti cuptorul.
Se ia jumatate din aluat si se intinde pe suprafata de lucru pe care s-a presarat faina.
Se intinde o foaie de aproximativ 0,6 cm.
Se decupeaza forme rotunde cu paharul sau cu o forma de fursecuri.

Se ia un cerc de aluat si se pune in palma.

Se ia o bucatica de halva, se pune la mijloc si se inchid marginile.

Se pune cu partea sigilata in jos, in tava.
Se continua cu restul.

Se da tava la cuptor si se coc 8 minute la 180 de grade. Daca ati ales sa faceti turta dulce mai groasa, o lasati 11 minute.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca 5 minute.
Se orneaza cu glazura regala.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.