Tort Tiramisu fara oua si fara coacere

Tort tiramisu fara oua si fara coacere

Daca ati vazut deja reteta de tiramisu clasic si nu v-a placut ca se folosesc oua proaspete, atunci am pentru voi si varianta de tort tiramisu fara oua.
Fiind un desert extrem de rapid, tort tiramisu fara oua poate fi preparat pentru orice ocazie. Daca vreti sa-l serviti si copiilor, omiteti cafeaua si il puteti inlocui cu un sirop dulce.
Ingredientele de la tort tiramisu fara oua sunt pentru o tava de tort de 26 cm, pentru tava de 20 cm puteti folosi o cutie de mascarpone si 300 ml de frisca.
In loc de cafea se poate fi folosita si apa amestecata cu cateva picaturi de aroma de mocha sau cu orice arome care va plac voua sau copiilor.
Se poate pregati pentru ocazii speciale, pentru o masa in familie, dar si pentru cand va e pofta de ceva dulce si nu aveti prea mult timp la dispozitie. De asemenea, se poate pregati si sub alte forme.
Daca v-a placut aceasta reteta, incercati si tortul cu dulce de leche, tortul cu ganache si capsuni sau tortul Padurea Neagra.

Ingrediente 

1 pachet de piscoturi
2 cutii de mascarpone
500 ml frisca
3-4 linguri de zahar pudra
400 ml cafea rece
cacao pentru deasupra

Mod de preparare reteta tort tiramisu fara oua

Se bate frisca. Se adauga zaharul pudra.

Mascarponele se mixeaza, apoi se adauga frisca batuta, amestecand usor cu telul sau cu o lingura.

Se pune cafeaua intr-un bol.
Piscoturile se inmoaie doar pe o parte in cafea si se pun la baza si la marginea tortului.

Se adauga jumatate din crema si se mai pune un rand de piscoturi inmuiate in cafea.

Se pune restul de crema si se pudreaza cu cacao.

Tortul se da la rece pentru cel putin 2 ore.

Pofta buna!

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.