Tort Padurea Neagra cu indulcitor

Padurea Neagra este unul dintre torturile noastre preferate si nu putea sa lipseasca de aici nici un tort Padurea Neagra cu indulcitor. Pentru ca nu toti pot consuma zahar dupa bunul plac, ne gandim si la ei atunci cand preparam deserturi.
Blatul de tort cu indulcitor are o textura diferita fata de cel normal, este mai compact si nu va fi la fel de pufos. Gustul nu are de suferit deloc daca folositi un indulcitor precum Green Sugar, acesta are gustul stabilizat si nu este amar, ca alti indulcitori pe baza de stevie.
La cantitatile de indulcitor mai puteti schimba daca vi se par prea mici pentru acest tort Padurea Neagra cu indulcitor.

Ingrediente tort Padurea Neagra cu indulcitor

Pentru blat
175 gr faina
25 g cacao
6 oua
6 linguri de ulei
6 linguri de apa
6 linguri de indulcitor natural Green Sugar
1 praf de copt
un praf de sare
Pentru tort
500 ml frisca
1 lingura de indulcitor natural Green Sugar
1 lingurita pasta de vanilie Kotanyi
1 borcan mare de compot de visine
2 linguri de indulcitor natural Green Sugar
200 g ciocolata cu 82% continut de cacao

Mod de preparare reteta tort Padurea Neagra cu indulcitor

Blatul
Preaincalzim cuptorul.
Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam indulcitorul natural si batem in continuare.
Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si apa. Se pune un galbenus, o lingura de apa, una de ulei, tot asa pana se termina.
Adaugam faina cernuta, cacao si praful de copt si incorporam cu o miscare circulara, de sus in jos.
Punem compozitia in forma de copt tapetata cu ulei si faina sau foaie de copt si o dam la cuptor.
E gata cand trece testul scobitorii, o introducem in mijloc si iese curata. In primele 5 minute nu se deschide usa cuptorului, altfel blatul se va lasa.

Tortul
Scoatem samburii din visine si lasam sa se scurga. Sucul de la compot il amestecam cu cele doua linguri de indulcitor. Pastram cateva visine pentru decor.
Batem frisca cu pasta de vanilie, adaugam si indulcitorul. O impartim in trei cantitati egale.
Taiem blatul de doua ori, cu un cutit de paine, la inceput taiem doar marginile in timp ce rotim blatul si apoi taiem mai adanc pana ajungem si la mijloc.
Asezam o felie in forma in care am copt blatul, astfel ne va fi mai usor sa asamblam. Cu o pensula sau lingurita, punem compot de visine si insiropam dupa gustul fiecaruia.
Aplicam un rand de frisca si punem visine, mai adaugam o felie de blat, insiropam, adaugam frisca si punem iar visine.
La ultima felie, insiropam pe partea care vine pe dedesupt. Lasam la frigider cateva ore.

Decorul
Topim 150 g de ciocolata pe bain marie si o picuram pe o fasie de hartie de copt. Dam hartia la frigider, ca sa se intareasca ciocolata.
Ornam tortul cu frisca, iar pe margine punem ciocolata care a stat la frigider.
Ornam deasupra cu posh-ul si punem cate o visina pe fiecare mot de frisca.
La sfarsit, se rade restul de ciocolata pe tort.
Se mai lasa la rece inainte de a fi servit.

Recomandam reteta de tort Padurea Neagra cu indulcitor.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.