Tort de ciocolata la Multicooker-ul Crock-Pot cu gatire sub presiune

Tort de ciocolata la multicooker

Tort de ciocolata la Multicooker Cum sa prepari desert la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune Retete de desert la Multicooker. Deserturi la Instant Pot.

Inainte sa pregatesc acest tort nu prea stiam la ce sa ma astept. Pot doar sa va zic sa feliile de tort dispareau in timp ce le pozam, astfel incat la sfarsitul sesiunii mai aveam doar doua feliute.

Are o textura umeda, dar in acelasi timp este pufos si o aroma plina de ciocolata, care e perfecta pentru ciocoholici.

M-am inspirat de aici pentru acest tort de ciocolata.

Va recomand si cheesecake-ul de ciocolata

Cheesecake cu ciocolata la Multicooker

Si Giant Pancake la Multicookerul Crock-Pot cu gatire sub presiune merita incercate:

Ingrediente tort de ciocolata la Multicooker

120 gr faina
100 gr zahar
50 gr cacao
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
125 ml lapte
60 ml ulei
1 lingurita otet
1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare reteta

Faina, cacaua, bicarbonatul de sodiu si sarea se amesteca intr-un bol.
Otetul se adauga la lapte si se lasa deoparte pentru un minut.
Se adauga zaharul si se amesteca pana cand acesta incepe sa se topeasca.
Se incorporeaza si uleiul si se amesteca inca 30 de secunde.
Ingredientele lichide se adauga la cele uscate si se amesteca usor cu ajutorul unei spatule.

Se toarna compozitia intr-o tava de 15 cm, cu marginile detasabile.

In vasul Multicooker-ului Crock Pot Express cu gatire sub presiune se toarna 2 cani cu apa si se apasa pe STEAM, se seteaza pe 3 minute.
Se apasa pe STOP si se aseaza gratarul, apoi se introduce tava, cu ajutorul unui cleste de bucatarie.
Se inchide capacul si se inchide supapa de abur.
Se seteaza multicooker-ul pe MANUAL HIGH 40 de minute.
Dupa ce a expirat timpul, se mai lasa 15 minute, apoi se deschide capacul, folosind o manusa de bucatarie.

Se lasa sa se raceasca, apoi se orneaza cu crema de ciocolata si cu fructe.

Se feliaza si se serveste.

Tort de ciocolata la Multicookerul Crock-Pot cu gatire sub presiune

  • 120 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 50 gr cacao
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 125 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  1. Faina, cacaua, bicarbonatul de sodiu si sarea se amesteca intr-un bol.

    Otetul se adauga la lapte si se lasa deoparte pentru un minut.

    Se adauga zaharul si se amesteca pana cand acesta incepe sa se topeasca.

    Se incorporeaza si uleiul si se amesteca inca 30 de secunde.

    Ingredientele lichide se adauga la cele uscate si se amesteca usor cu ajutorul unei spatule.

    Se toarna compozitia intr-o tava de 15 cm, cu marginile detasabile.

    In vasul Multicooker-ului Crock Pot Express cu gatire sub presiune se toarna 2 cani cu apa si se apasa pe STEAM, se seteaza pe 3 minute.

    Se apasa pe STOP si se aseaza gratarul, apoi se introduce tava, cu ajutorul unui cleste de bucatarie.

    Se inchide capacul si se inchide supapa de abur.

    Se seteaza multicooker-ul pe MANUAL HIGH 40 de minute.

    Dupa ce a expirat timpul, se mai lasa 15 minute, apoi se deschide capacul, folosind o manusa de bucatarie.

    Se lasa sa se raceasca, apoi se orneaza cu crema de ciocolata si cu fructe.

    Se feliaza si se serveste.

    Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.