Tort cu ganache si nuci caramelizate

Una dintre cele mai lungi retete si complicate retete de pe blog este aceasta de tort cu ganache si nuci caramelizate.
Il recomand cu mare drag pentru ocazii speciale si pentru cei dragi voua. Sigur va fi foarte apreciat.
Este un tort pentru 20 de persoane, daca il vreti mai mic puteti adapta reteta.

tort de ciocolata4

Ingrediente tort cu ganache si nuci caramelizate

Blat din 9 oua
Ingrediente
300 gr faina
9 oua
9 linguri de ulei
9 linguri de apa
225 gr zahar
10 g praf de copt
un praf de sare

Mod de preparare
Preaincalzim cuptorul.
Se separa ouale. Mixam albusurile cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adaugam zaharul. Alternativ, adaugam galbenusurile, apa si uleiul si mixam in continuare.
Adaugam faina cernuta si praful de copt si amestecam cu telul, usor cu o miscare circulara.
Punem compozitia in forma de copt tapetata cu ulei si faina sau hartie de copt si o dam la cuptor. Puteti folosi o tava de 24-28 cm.
E gata cand trece testul scobitorii,o introducem in mijloc si iese curata. In primele 5 minute nu se deschide usa cuptorului, altfel blatul se va lasa.
Chiar dupa ce scoateti blatul din cuptor, cu un cutit neascutit, sa dezlipiti marginea blatului de tava de copt.

Blat de tort cu cacao din 6 oua
175 gr faina
25 g cacao
6 oua
6 linguri de ulei
6 linguri de apa
150 gr zahar
1 praf de copt
un praf de sare

Mod de preparare
Preaincalzim cuptorul.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare.
Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si apa. Se pune un galbenus, o lingura de apa, una de ulei, tot asa pana se termina.
Adaugam faina cernuta, cacao si praful de copt si incorporam cu o miscare circulara, de sus in jos.
Punem compozitia in forma de copt tapetata cu ulei si faina sau foaie de copt si o dam la cuptor.
E gata cand trece testul scobitorii, o introducem in mijloc si iese curata. In primele 5 minute nu se deschide usa cuptorului, altfel blatul se va lasa.

Crema ganache
500 ml frisca
300 g ciocolata amaruie

Punem frisca la foc mic, dar nu lasam sa fiarba. Cand s-a incalzit, adaugam bucatile de ciocolata si amestecam cu o spatula pana se topeste. Luam deoparte, lasam sa se raceasca si dam la frigider.
Dupa ce s-a racit bine o batem cu mixerul. Adaugam jumatate din nucile caramelizate.

Crema de ciocolata
1 plic de crema de ciocolata Dr Oetker
250 ml lapte rece

Mixam laptele rece cu praful de crema. Batem pana obtinem consistenta dorita.

Nuci caramelizate
100 g zahar
100 g nuci macinate

Topim zaharul, dar nu-l lasam sa se arda. Adaugam nucile macinate si turnam pe un fund de lemn uns cu ulei. Lasam sa se raceasca si zdrobim. Jumatate folosim la ornat, iar jumatate la ornat.

Sirop
500 ml apa
pasta de vaniie
6 linguri de zahar

Amestecam toate ingredientele. Ca sa se topeasca mai repede zaharul, puteti sa incalziti apa. S-ar putea sa nu aveti nevoie de tot siropul si puteti schimba cantitatile dupa gust.

Pentru frunze
50 g ciocolata alba

Topim ciocolata alba si o turnam pe frunze, pe partea pe care nervurile sunt mai pronuntate. Lasam sa se raceasca si le desprindem usor.

Pentru decor
200 ml frisca
1 glazura duo Dr Oetker

Batem frisca pana se intareste.
Glazura o bagam la microunde pana se topeste sau topim in apa calda.

Mod de asamblare tort cu ganache si nuci caramelizate

Taiem primul blat, insiropam si adaugam crema ganache.
Taiem al doilea blat si asezam pe primul blat. Insiropam si adaugam 3/4 din crema de ciocolata.
Ornam blatul mare pe margine cu ganache si nuci caramelizate.
Blatul mai mic il ornam cu glazura de ciocolata, turnam doar pe margine si sa lasam sa curga.
Ornam deasupra cu frisca si crema de ciocolata, iar frunzele de ciocolata alba le punem intre cele doua nivele.

Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Tort cu ganache si nuci caramelizate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.