Tort Buturuga de Craciun-Buche de Noel-Trunchi de copac
Tort buturuga este un tort traditional de Craciun, care se prepara dintr-o rulada, o crema de ciocolata si are forma unei buturugi.
Pentru campania de iarna de la Dr. Oetker am vrut sa pregatesc ceva ce inca n-am avut curajul sa incerc si anume, sa fac un Buche de Noel, un tort buturuga. Pe la noi sunt foarte populare ruladele, cu diferite umplururi, dar nu m-am incumetat niciodata. Eram sigura ca se va rupe cumva blatul . A fost atat de simplu! De aceea recomand tort buturuga, un tort usor de preparat, dar de mare efect!
Ingrediente tort buturuga
Ptr blat:
4 oua
4 linguri faina
4 linguri zahar
1 pachet zahar vanilat Dr.Oetker
1/2 pachet praf de copt Dr.Oetker
Ptr umplutura si decor:
400 gr unt, la temperatura camerei
300 gr zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie
50 gr cacao
2 linguri lapte
Mod de preparare reteta tort buturuga
Se separa ouale,iar albusurile se bat ca pentru bezea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat,apoi adaugam galbenusurile si faina data prin sita. Amestecam incet,cu o miscare de sus in jos,astfel incat volumul albusurilor sa nu scada..
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 28×22 si se toarna compozitia. Se introduce in cuptor si doar apoi pornim focul,ca sa nu riscam sa se arda deasupra. Se tine la cuptor la foc mijlociu.
Pe un prosop de bucatarie ,rasturnam foaia ,cu tot cu hartia de copt si o rulam. Partea de deasupra va veni pe prosopul de bucatarie.O lasam sa se raceasca.
Intre timp preparam crema. Batem untul cu un tel electric sau in robot pana devine cremos. Se adauga zaharul,esenta de vanilie si laptele si se bate in continuare.
Ne intoarcem la blat,desfacem rulada si inlaturam hartia de copt. Ungem foaia cu jumatate din crema de unt si o rulam la loc. Taiem cam un sfert din rulada si o atasam intr-o parte,astfel formam buturuga.
Ornam cu restul de crema si facem decorul cu o furculita.
Tort buturuga este delicios!
13 comentarii
pansy
Esti o brava ! mama facea tortul asta,dar eu nu m-am incumetat inca.
Mitinita MiniChefs
Pe la noi o face mai toata lumea,dar si mie mi se parea ceva complicat.Si ce idee buna e ptr un desert rapid,mai ales ca se poate unge si cu gem.
Simona
Super arata!! Tare mult imi place buturuga asta 🙂
Mitinita MiniChefs
Dar nu ne-a fost mila sa o mancam:))
Nicol
Tare frumos ai decorat buturuga! Super preentarea!
Mitinita MiniChefs
M-am inspirat de pe google,dar tare imi place ca nu trebuie sa fie un design perfect,cum e de obicei la torturi:)
felis
Arata tare bine!… DAr o sectiune nu ai?… Eram tare curioasa!!
Mitinita MiniChefs
L-am dus sa il mancam la gramada,nu puteam sa las atatea calorii doar ptr noi:) Dar arata bine si pe interior,se vedea bine rulada.
catkitchen
Sa stii ca din aceeasi cauza nici eu nu am indraznit , dar daca tot ai spus ca e simplu de facut , am sa-l fac si eu de Craciun !!! 😉 Ce-mi place aerul de sarbatoare de la tine !! <3
Mitinita MiniChefs
Neaparat sa-l incerci! Eu nu mai lucrasem cu foaia de copt,folosesc silicon de obicei,dar aici musai si fie si uite ca m-am descurcat. De abia astept sa o vad si pe a ta. Deci se vede ca mosul e pe aproape,nu:))
Timea
Arata minunat acest tortulet de Craciun. Abia astept Craciunul :).
Mitinita MiniChefs
Si eu de abia il astept,mereu aduce bucurie in viata oamenilor:)
Anonymous
Foarte bun 🙂 Felicitari pentru toate bunataturile 🙂