Tocanita persana de miel

Tocanita persana de miel

Tocanita persana de miel este o mancare excelenta pentru cei care vor sa guste un preparat aromat. O recomand si celor care nu prea se impaca cu carnea de miel, mancarea este atat de aromata ca nici nu vor baga de seama din ce carne e preparata.
Reteta originala se numeste „khormeh sabzi” si se poate prepara si cu carne de vita.
O mancare aromata care va fi pe gustul tuturor!

Ingrediente

1 kg carne de miel
1 ceapa
2 catei de usturoi
2 lingurite curcuma
ierburi uscate (patrunjel, arpagic, coriandru si schinduf)
1 conserva de fasole rosie
sucul de la un lime
2 bucati de lime uscate
sare si piper
ulei

6

Mod de preparare reteta tocanita persana de miel

Carnea de miel se amesteca bine cu sucul de lime, sarea, piperul si ierburile uscate. Daca aveti, puteti folosi si ierburi proaspete.

3

Se pune in caserola pentru marinare rapida, se inchide ermetic prin intoarcerea butonului pe pozitia „inchis”.

5

Se ataseaza furtunul de vidare la caserola si la aparatul de vidat Food Saver si se videaza de 3 ori. Combinatia dintre aparatul Food Saver si caserola pentru marinare rapida face ca marinarea sa dureaza doar cateva minute, fata de numeroasele ore necesare de obicei.

4

Ceapa se caleste in ulei, se adauga usturoiul taiat marunt si curcuma.
Se adauga bucatile de carne si cele 2 bucati de lime, care se crapa putin pentru a elibera mai multa aroma.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se pune totul in aparatul de gatit Crock-Pot si se seteaza pe HIGH 4 ore.

2

Cand a expirat timpul, se adauga si fasolea rosie scursa de lichid.

1

Se serveste cu orez basmati.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.