Tarta cu piersici

tarta cu piersici

Asa-i ca si voua va place Tarta cu piersici ? Este o  tarta de sezon, usor de preparat si de neratat. Puteti inlocui piersicile cu alte fructe de sezon. M-am inpirat de pe Joy of Baking

Ingrediente Tarta cu piersici:

175 g faina
100 g unt
30-60 ml apa
putina sare
1 lingura de zahar
500 – 700 g piersici
2 linguri de zahar
bobite de vanilie Kotanyi
2 linguri de faina
zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare reteta Tarta cu piersici:

Intr-un bol se amesteca faina, untul, sarea si o lingura de zahar. Se amesteca cu degetele, apoi se adauga apa, pana aluatul devine elastic si se dezlipeste de degete. Se lasa putin sa se odihneasca.
Intre timp, se curata piersicile si se taie in sferturi. Se amesteca impreuna cu zaharul, bobitele de vanilie si faina.
Se pune aluatul in forma de tarta si se intinde cu degetele pe toata suprafata formei. Se aseaza piersicile si se da tava la cuptorul preincalzit.
Se lasa tava in cuptor cam 35-40 minute, se scoate, se lasa sa se raceasca putin si se pudreaza cu zahar pudra.

Incercati si voi Tarta cu piersici.

2 Replies to “Tarta cu piersici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.