Tarta cu lime si lapte condensat reteta fara coacere

Tarta cu lime si lapte condensat

Tarta cu lime si lapte condensat. Reteta de tarta cu lime si lapte condensat. Tarta fara coacere. Cum se prepara tarta cu lime si lapte condensat? Reteta de tarta cu lime fara coacere.

Vazusem de ceva timp tarta Prajiturelei si o trecusem pe lista de incercare. Singura problema era ca nu gaseam lapte condensat, dar cand l-am vazut in catalog mi-am facut rezerva. Asa am avut si pentru bomboanele Raffaello si mi-a ramas si pentru turele urmatoare cand voi repeta reteta. Daca tot am descoperit-o si mi-a placut atat de mult, e clar ca o voi incerca si cu lamaie sau poate si cu alte citrice.

Este, in acelasi timp, dulce si acrisoara si incredibil de usor de preparat. Nici nu este nevoie de intrebuintarea cuptorului pentru acest deliciu. Este tarta care imi aminteste de „Key lime pie”, un desert popular american.
E atat de buna ca nu te poti opri la doar o felie si daca reusesti sa te abtii de la a doua portie, o sa stai cu gandul la cand o sa mai ai voie o bucatica.
E genul de desert care te scoate din incurcatura cand ai musafiri neanuntati si nu ai prea mult timp la dispozitie pentru ceva dulce.

Incepe mereu cu blatul pentru tarta

Pentru baza e nevoie de biscuiti, de preferat digestivi, unt si cacao. De data aceasta am folosit biscuiti populari, dar ii recomand pe cei digestivi. La biscuitii normali as adauga putin mai mult unt.

Ce contine crema pentru umplutura?

E nevoie de doar 3 ingrediente pentru prepararea umpluturii si anume: lapte condensat, frisca si lime.
Lapte condensat – Dupa cum se vede in poza cu ingredientele folosite, e vorba de laptele condensat la cutie, nu de cel care se foloseste la cafea. Cel folosit in reteta este foarte dulce si se gaseste la diferite supermarketuri sau online. Din cand in cand aduc si la Lidl.

Frisca – Nu frisca pentru gatit, nu frisca vegetala, ci smantana pentru frisca cu un continut de cel putin 32% grasime.

Lime – Lamaia verde sau limeta este foarte accesibila si se gaseste mai in toate magazinele. La atingere o sa simti daca e zemoasa, nu lua daca ti se pare uscata. Se spala bine ca sa nu ramana ceara. Se poate inlocui cu lamaie.
Se razuieste doar partea verde, cea alba este amara.

Ingrediente pentru reteta tarta Prajiturela

Pentru tarta:
250 gr biscuiti
100 gr unt topit
1 lingura cacao

Pentru umplutura:
1 cutie de lapte condensat
250 gr smantana pentru frisca
3 limes

Mod de preparare reteta tarta cu lime si lapte condensat

Se mixeaza biscuitii pana s-au maruntit bine, se amesteca impreuna cu untul si cacaua.
Se preseaza bine intr-o forma de tarta de 26 cm. Daca preferi o baza mai subtire, poti reduce din cantitati.

Lamaile verzi se storc si se rade coaja verde.
Sucul proaspat stors se amesteca cu laptele condensat si cu smantana pentru frisca.
Compozitia se va ingrosa repede. Nu se mixeaza prea mult, frisca se va transforma in unt.

Tarta cu lime si lapte condensat
Dupa preferinta, se poate adauga si coaja de lime in compozitie.
Se pune umplutura peste blatul de biscuiti.

Tarta cu lime si lapte condensat

Se poate orna cu coaja si felii de lime.
Se da la rece pentru cel putin 2 ore, dar preferabil peste noapte.
Pofta buna!

Tarta cu lime si lapte condensat

Mai las aici cateva deserturi incercate de mine:

Placinta greceasca cu portocale

Prajitura milionarului cu lapte condensat si glazura de ciocolata

Lemon Curd crema de lamaie pentru deserturi si prajituri

lemon curd

Toate deserturile de pe blog le gasesti aici

Daca incerci tarta, te astept cu poze pe Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.