Taitei de casa – Homemade noodles

For English version scroll down

Am descoperit in sfarsit reteta (perfecta) de taitei de casa …dupa alte incercari ,in care taiteii mei aratau ca niste serpi ,am reusit , sa obtin un produs mai aratos, de fapt acum cel putin aduceau a taitei:)) Am sa-i fac si de acum inainte,ingredientele foarte usor de retinut si chiar mi-a placut sa ma joc cu aluatul.


Ingrediente:
1 ou
100 gr faina
varf de cutit de sare
Se framanta  un aluat din cele trei ingrediente,pana se obtine un aluat omogen si elastic.
Se pune aluatul intr-un bol,se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute.

Pe masa de lucru,se pune (era sa zic arunca) niste faina si se intinde o foaie din aluat.
A mea nu a iesit prea subtire, dar precis cu timpul o sa ma descurc mai bine.
Se pune si pe deasupra foii faina,ca sa nu se lipeasca.
Se ruleaza foaia si se taie in fasii foarte subtiri. V-am spus ca mie nu mi-au iesit chiar asa de subtiri cum am vazut la Laura.

Se folosesc deindata sau se lasa sa se usuce pentru o folosinta ulterioara.

 Another attempt at making homemade noodles…this time successful! Now I actually love making these noodles, my first try came out with some snakes looking strings, not yet as thin as I’d like but I promise I’ll get better. I found the perfect recipe as well.

Ingredients:
1 egg
100 gr flour
pinch of salt
Make a dough out of the three ingredients. Set aside for thirty minutes in a covered bowl.
Roll out the dough as thinly as possible on a well floured work surface. Roll and slice very thin.
Use right away or dry for a later use.
Print Friendly, PDF & Email

8 Replies to “Taitei de casa – Homemade noodles

  1. Merci pt reteta de taietei….. dar cea de supa cu taietei de casa….. arata super in castron. Asteptam si reteta de supa cu taietei-…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.