Taitei coreeni cu sos de fasole neagra Jjajangmyeon

taitei coreeni cu sos de fasole neagra

Taitei coreeni cu sos de fasole neagra este una dintre cele mai indragite mancaruri din bucataria coreeana. Nu este migaloasa ca alte preparate si este indragita de cei mari, dar si de cei mici.
Majoritatea ingredientelor din reteta taitei coreeni cu sos de fasole neagra sunt simple, dar aveti nevoie de cateva pe care nu le puteti substitui. Ingredientele folosite in aceasta reteta le gasiti pe asianfood.ro.
Jjajangmyeon  este o reteta delicioasa cu taitei, legume si carne, peste care vine sosul din fasole neagra.
Incercati si voi  sau explorati alte retete din bucataria coreeana: bibimbap sau gimbap.

Ingrediente

1 pachet de taitei Jjajangmyeon
250 g carne de porc
1 dovlecel
2 cartofi
1 ceapa mare
3 linguri de ulei
3 linguri de pasta Jjajangmyeon (de fasole neagra)
2 linguri de amidon din cartofi, combinate cu 50 ml apa si o lingurita de zahar
1 lingurita de ulei de susan
1 castravete, taiat julienne, pentru ornat
apa

Mod de preparare reteta taitei coreeni cu sos de fasole neagra

Ceapa, dovlecelul si castravetii se curata si se spala. Se taie in cuburi.
Carnea se taie in cubulete de 1/2 cm.

Se pune un wok pe foc si cand s-a infierbantat se adauga o lingura de ulei. Se adauga bucatile de carne. Se prajesc 4-5 minute pana cand incep sa se rumeneasca.

Se adauga legumele si se calesc cam 3 minute.
Se formeaza un spatiu gol in mijlocul wok-ului, se adauga 2 linguri de ulei si 2 linguri de pasta de fasole neagra. Se prajeste cam 1 minut, apoi se amesteca cu restul ingredientelor.

Se toarna 2 cani de apa in wok (puteti folosi apa in care ati fiert taiteii) si se fierbe 10 minute, cu capacul pus.
Se gusta cartofii si daca sunt fierti se poate adauga amestecul de apa cu amidon. Se amesteca pana cand se ingroasa.
Se adauga uleiul de susan si se ia de pe foc.

Se serveste cu taitei.

Cum se pregatesc taiteii
Taiteii se fierb si se scurg.

Se clatesc cu apa rece si se scurg.

Intr-un bol se pun taitei, iar deasupra se adauga sosul jjajang. Se orneaza cu castrevati si se serveste cu kimchi sau daikon murat.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.