Sushi picant cu ton

As putea manca sushi oricand chiar si la micul dejun, mai ales daca e vorba de un sushi picant cu ton.

Am folosit pasta de ardei iuti gochujang de la koreanfood.ro, o pasta care se foloseste in bucataria coreana.

Daca reteta de sushi picant cu ton nu e pe gustul vostru, incercati sushi cu somon afumat

Ingrediente

Pentru orezul de sushi
400 gr orez cu bob rotund sau orez pentru sushi
500 ml apa
2 linguri de otet de orez sau de vin alb (5%)
1 lingura zahar
1 lingurita sare
Pentru asamblat sushi
pasta iute gochugaru
castraveti
o conserva de ton
nori (foi de alge pentru sushi)

Mod de preparare reteta sushi picant cu ton

Se spala orezul in mai multe ape, pana cand apa este curata.
Se pune orezul intr-o oala,se adauga apa si se pune pe foc. Primele 10 minute la foc mediu, cand incepe sa fiarba se da la foc mare cam 2 minute si se da iar la foc mediu. Cand a scazut apa si se vad gaurile in orez, se da la foc mic. Dupa 10 minute oprim focul si lasam inca 10 minute. Tot procesul se face cu capacul pus, de aceea e de preferat sa folositi unul de sticla.

In cuptorul cu microunde, incalzim putin otetul si il amestecam cu zaharul, pana acesta se topeste si adaugam si sarea. Orezul se pune intr-un bol, de preferat de lemn si se adauga incetul cu incetul otetul. Se amesteca orezul cu miscari usoare, de sus in jos, pana se raceste.

Conserva de ton se scurge de lichid si se amesteca impreuna cu gochugaru, care se adauga dupa gust. Castravetii se taie in fasii.

Se pune o bucata de nori pe suportul de bambus,chiar la capat, cu partea luciosa in jos. Folosim un bol cu apa, in care ne inmuiem degetele, in asa fel vom evita sa se lipeasca orezul pe maini. Se aplica orezul intr-un strat subtire si lasam libera marginea.
Se pun fasii de castravete si pasta picanta cu ton.
Incepem sa rulam, tinand degetul mare in exterior si restul degetelor pe rulada. Rulam si strangem bine. Continuam pana terminam orezul.
Sushi se taie in bucati de aproximativ 2 cm si se serveste cu sos de soia si wasabi.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.