Supa miso cu tofu reteta traditionala din bucataria japoneza

supa miso cu tofu

Supa miso cu tofu este o supa traditionala japoneza, care are un mod de preparare foarte simplu si este delicoasa.
Sunt doua feluri de miso: alb si rosu, supa de mai jos este preparata cu pasta alba.
Supa miso cu tofu se prepara cu dashi, o supa baza pentru mancaruri si preparata din fulgi de peste bonito si pasta de miso, la care se pot adauga si alte ingrediente, cum ar fi: tofu, legume, ceapa verde, tofu uscat, alge, etc.
Doar ca dashi este mai greu de procurat, de aceea am tot cautat sa vad daca are inlocuitor si cu mare bucurie am aflat ca se pot adauga cateva picaturi de sos de peste (fish sauce).
Aceasta supa nu lipseste de la nici o masa japoneza si se foloseste in boluri traditionale.

Incercati si reteta pui cu sos Teriyaki

pui teriyaki.

O alta retete delicioasa din bucataria japoneza este cea de coltunasi Gyoza.

Daca v-a placut supa miso cu tofu, incercati si sau clatite coreene cu ceapa verde.

Ingrediente supa miso cu tofu

500 ml apa
2-3 linguri de pasta de miso (alba sau rosie)
cateva picaturi de sos de peste
200 g tofu, taiat in cubulete
cateva fasii de alge uscate

Mod de preparare reteta supa miso cu tofu

Se pune apa pe foc, intr-o craticioara.
Pasta de miso se amesteca intr-un bol cu putina apa.
Cand apa s-a incalzit, se adauga pasta de miso si algele si se da focul mic. Nu trebuie sa fiarba!
Cand s-au inmuiat algele, se adauga si bucatile de tofu si sosul de peste.
Se serveste calda.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.