Spaghete de post

Spaghete de post. Reteta de spaghete cu legume. Spaghete fara carne.
Spaghetele sunt pe placul tuturor, iar combinatii fara carne puteti face foarte multe. Astazi va arat o varianta care este si pe placul copiilor.

Ingrediente

200 g spaghete
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 cutie mica de rosii cuburi
1 morcov mare
busuioc si oregano, dupa gust
sare si piper negru proaspat macinat
putin zahar
ulei de masline extra virgin

Mod de preparare reteta Spaghete de post

Se fierb spaghetele dupa instructiunile de pe pachet. Se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga.
Se curata ceapa, usturoiul si morcovul. Ceapa se taie in cubulete mici, usturoiul se feliaza, iar morcovul se da pe razatoarea mica.
Intr-o tigaie, se pune o lingura de ulei si se caleste ceapa, pana cand isi schimba culoarea. Se adauga usturoiul, apoi morcovul. Se lasa sa se caleasca pana se inmoaie.
Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba sosul cam 5 minute. Condimentam dupa gust cu busuioc, oregano, piper si sare si adaugam putin zahar, cat luam cu varful degetelor.
Adaugam la sos 2 linguri de ulei de masline extra virgin si spaghetele si le tinem pe foc pana cand si acestea se incalzesc.
Se servesc calde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.