Sos salsa pentru iarna

Sos salsa pentru iarna

Sos salsa pentru iarna. Reteta de sos salsa. Conserva de sos salsa la borcan. Conserva de salsa pentru iarna. Cum se prepara salsa. Reteta de salsa.

Asa-i ca si tie iti place sa te uiti sa te uiti la filme cu o punga de tortilla si nu iti plac sosurile din comert? Din aceasta cauza am cautat si eu o reteta de salsa pe care sa o pot prepara acasa si de care sa ma bucur in serile lungi de iarna, in fata unui film bun.
Am preparat reteta aceasta in fiecare an de cand am descoperit-o, deci e nelipsita din camara mea.

Cantitatile pot fi schimbate, daca iti place acest sos poti sa pregatesti o cantitate mai mare. De asemenea, gramajul se poate ajusta in functie de preferinte.

Ingrediente:

2 kg rosii
150 gr ceapa alba
250 gr ardei gras, verde
ardei iuti, dupa gust
6 catei de usturoi
1 lingurita chimion
1 lingurita oregano (se poate pune si proaspat)
2 lingurite piper negru, macinat
25 gr sare pentru muraturi
25 gr zahar
70 ml otet
400 ml sos de rosii
400 gr pasta de rosii
coriandru proaspat

Mod de preparare reteta Sos salsa pentru iarna

Se pregatesc ingredientele.
Rosiile se toaca. Optional, se pot decoji.
Se taie ceapa, ardeii verzi si ardeii iuti. Usturoiul se taie marunt.
Legumele se pun intr-o oala incapatoare.

Sos salsa pentru iarna

Se adauga chimionul, piperul, sarea, zaharul si otetul.
Se amesteca si se adauga sucul si pasta de rosii.

Sos salsa pentru iarna

Se amesteca bine toate ingredientele si se pun la fiert pentru 30 de minute. Se opreste focul si se adauga coriandru si oregano, daca se foloseste proaspat.

Sos salsa pentru iarna

Se pune salsa in borcane sterilizate si se fierb la bain marie sau ii cuptor, pentru 20 de minute.

Se lasa sa se raceasca si se depoziteaza in camara.

Sos salsa pentru iarna

Recomand si aceste retete pentru camara:

Salata de legume pentru iarna reteta de ciolomada

Salata de legume pentru iarna

Tocana de legume cu orez reteta de conserva pentru iarna

Tocana de legume cu orez

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.