Shaorma de casa cu piept de pui

Motivele pentru care facem Shaorma de casa cu piept de pui nu vi le mai spun.
Retete de shaorma sunt cu miile, depinde de amestecul de condimente folosit. Fiecare va adauga ceva in plus, dupa propriul gust. Eu am folosit amestecul pentru pui de la Kotanyi, este un amestec reusit si foarte versatil.

Pana acum am incercat sa fac shaorma doar cu piept de pui si la cea de fata am improvizat.

Ingrediente Shaorma de casa cu piept de pui:

lipii (am folosit din comert), un piept de pui, condiment friptura de pui Kotanyi, coriandru macinat,,  rosii, ceapa, castraveti murati,cartofi, iaurt, menta, varza, sos iute.

Mod de preparare reteta Shaorma de casa cu piept de pui

: pieptul de pui se curata, se spala si se taie in fasii. Amestecam cu condimentul de pui, coriandru si lasam deoparte, de preferat la frigider. Curatam cartofii si ii taiem, apoi ii prajim in ulei. Curatam ceapa si rosiile si le feliem, la fel procedam si cu castravetii murati si varza. Preparam sosul de iaurt, la care adaugam menta si eventual niste usturoi. Pentru acest sos puteti folosi si smantana amestecata cu iaurt.
Prajim bucatile de pui. Incalzim lipiile si le asamblam, fiecare isi adauga ingredinte dupa bunul plac.
Puteti adauga si alte ingrediente, cum ar fi: salata, varza, castraveti si daca mai aveti nevoie de idei, mai trageti cu ochii la vreo shaormarie.

Se poate consuma rulat sau la farfurie. Daca o preferati rulata, la baza puteti sa o prindeti cu folie de aluminiu, ca sa nu se desfaca.

 

O mancare care aduce la un loc toata familia, asa ca va provoc si pe voi sa incercati Shaorma de casa cu piept de pui
Print Friendly, PDF & Email

4 Replies to “Shaorma de casa cu piept de pui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.