Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci Retete de post. Reteta de sarmale de post. Sarmale de post in foi de varza dulce. Sarmale vegane cu ciuperci si orez.

Cea mai indragita reteta de sarmale de post este aceasta, cu ciuperci. Unii o prefera chiar in detrimentul celor cu carne. Si eu ma numar printre ei. Eu te asigur ca iti vor placea si tie si o sa le tot repeti.
Prima oare le-am vazut aici si le-am admirat, de cate ori le-am vazut.
La noi in familie, mama face cele mai bune sarmale, asa ca am rugat-o pe ea sa le prepare si pe acestea. La tine in familie cine face cele mai bune sarmale?

Lista de ingrediente:
Ciuperci – eu am folosit o punga de ghebe de la congelator, dar se pot folosi si champignion, fie fierte, fie proaspete si apoi fierte
Ceapa – cantitatea de ceapa este pentru ceapa gata curatata
Orez – se pune orez cu bobul rotund sau pentru sarmale, pentru ca este mai lipicios. Se poate opari sau cand se pune in tigaie, se pot adauga 50 ml apa si fiert pana cand este absorbita
Morcovi – se pot taia marunt, dar eu ii prefer pe razatoare
Ardei gras – am pus rosu, dar se poate adauga si kapia
Varza – in reteta am folosit varza dulce, dar se poate folosi si varza murata, care nu mai trebuie oparita.
Conserva de rosii – fie o conserva, fie 250 ml suc de rosii
Bors – am pus pentru ca am folosit varza dulce
Condimente – sarea, piperul si cimbrul se pun dupa propriul gust

Ingrediente:

400 gr ceapa alba
250 gr orez
2 morcovi mari
350 gr ciuperci fierte
1 ardei gras
1 conserva de rosii taiate
50 ml ulei
cimbru
sare si piper
o varza mare
bors

Mod de preparare reteta sarmale de post cu ciuperci

Se pregatesc ingredientele.
Ceapa se curata si se taie cubulete. Orezul se spala si se opareste. Morcovii se curata si se dau pe razatoare. Ardeiul gras se curata si se taie marunt. Ciupercile se taie marunt.
Se caleste ceapa in ulei, pana isi schimba culoarea. Se adauga orezul, morcovii, ardeiul si ciupercile, se condimenteaza cu sare, piper, cimbbru si se amesteca. Se lasa sa se raceasca.

Se pune varza la oparit, dupa ce a fost indepartat cotorul.

Se rup foile si se pune pe fiecare umplutura, apoi se impatureste.

Se continua pana nu mai ramane umplutura.
Pe fundul oalei se pune varza tocata marunt si se aseaza sarmalele, de jur imprejur, cu partea impaturita in jos.

 

Optional, se poate pune si deasupra varza taiata.

Se toarna deasupra borsul, un pahar cu apa si rosiile si se da la fiert la foc mic pentru o ora si jumatate.

Sarmale de post cu ciuperci

Se servesc cu mamaliga si ardei iuti.

Sarmale de post cu ciuperci

Recomand si aceste retete de sarmale:

Sarmale de post cu pasat si orez

Sarmale la Crock Pot (Slow Cooker)

Sarmale la Crock Pot

Sarmale traditionale reteta cu foi de varza si vita de vie

sarmale

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.