Sangria bautura cu vin si portocale din bucataria spaniola

sangria

Sangria este o bautura aromata din vin, la care se adauga felii de portocala sau diferite arome. Provine din bucataria spaniola si veti gasi foarte multe retete. Are la baza vin, citrice sau alte fructe, apa minerala, coniac, zahar si eventual, scortisoara.
Provine din Spania si este perfecta cand vin prietenii in vizita.

Sangria de fata este o reteta de baza, pe care o puteti prepara dupa gustul vostru, adaugand aromele sau fructele favorite. Sunt fel si fel de variante si fiecare si-o alege pe cea care i se potriveste cel mai bine.

Incearca si slushie cu pepene rosu.

Ingrediente Sangria

1 litru de vin rosu
500 ml suc de portocale sau apa minerala
2 portocale
1 mar
zahar brut (dupa gust)
1-2 linguri de coniac

Mod de preparare reteta Sangria

Portocalele si marul se spala si se feliaza. Portocalele se pot decoji.
Se pune vinul intr-o carafa, se adauga feliile de portocale si mar, zaharul, coniacul, sucul de portocale sau apa minerale si se amesteca bine cu o lingura.
Se lasa la frigider peste noapte ca sa se imbine aromele.

Sursa reteta aici.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.