Salata cu spanac si fasole pestrita

Cand am auzit de provocarea de la Nicolai Tand, am vrut sa pregatesc ceva ce ii va nimeri gusturile. Fiindca am urmarit cu atentie (sper) Top Chef,am vazut ca ii plac aromele simple care ii aduc aminte de coltul lui de unde se trage. Tare draga imi e vorba lui. Si cum mi-am reamintit de zilele petrecute la tara la bunici,m-am gandit ca salata asta tare ar merge,mai ales sa o mananci cu un colt de pita proaspat .Daca se poate sa fie  pita cu cartofi,cum se face pe la noi, si sa o inmoi in zama lasata.
Pentru provocarea asta aveam eu alte planuri, vroiam o salata verticala cu pere,dar cum perele nu sunt in sezon degeaba v-o recomand. Gustul e foarte important,salata verticala de anul trecut a avut o para dulceaga si coapta. 
Ma mai gandisem si la ceva cu un pesto de menta,dar salata asta de cand mi-a intrat in cap n-a mai vrut sa iasa. 

Ingrediente:
100 gr de fasole pestrita,fiarta
100 gr de frunze de spanac,mai mici
3 ridichi
3 cepe verzi
un castravete
3-4 linguri de ulei de masline extra virgin Costa d’Oro
2 linguri de otet balsamic
sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Punem fasolea intr-un bol.
Rupem frunzele de spanac,iar daca sunt destul de mici le lasam intregi.
Feliem ridichile,castravetele si ceapa verde. 
Punem toate legumele in bol.
Pregatim dressingul. Punem uleiul de masline si otetul balsamic intr-un bol si amestecam cu un tel.
Condimentam cu sare si piper.Nu mai aveti nevoie de nimic altceva,e perfect dressingul asta. 
Turnam dressingul in bol si amestecam usor.
Se lasa putin la frigider sa se combine aromele si se serveste cu felul principal sau doar cu painea de care va spuneam mai sus.
Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Salata cu spanac si fasole pestrita

  1. Gata ? Ai scoso din frigider ??? Nu de alta da’io am scos pita din cuptor( nu pe vatra e drept) si vin cu coltzu dupa mine….
    Felicitari !
    Te tzuc cu drag si sa ai o saptamana incarcata cu multe realizari !Mult succes la concurs….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.