Pumpkin Flan

For English version scroll down

De parca n-as fi descoperit destule de facut dintr-un dovleac…eh,acuma am gasit si desertul perfect,mai ales pentru cei care se uita la calorii. Reteta (numai putin adaptata) apartine Principesei Sofia si este publicata in Cartea Regala de Bucate.

Ingrediente:
500 gr miez de dovleac proaspat taiat in cuburi (eu am folosit congelat)
3 oua
5 linguri de zahar (reteta cere 7 de zahar brun)
1 lingurita de scortisoara
1/2 lingurita de pudra de ghimbir Kotanyi
1/4 lingurita de nucsoara
200 ml lapte
25 gr unt
putina sare

Se pune dovleacul intr-o cratita cu putina apa si un varf de cutit de sare.Se acopera si se da la fiert cam 15 minute sau pana cand e moale dovleacul. Eu am pus putina apa si nu a fost nevoie sa o scurg.
Cand s-a racit se face dovleacul pireu.
Intr-un bol se bat ouale,zaharul,scortisoara,nucsoara,ghimbirul si laptele.Adauga pireul de dovleac si amesteca.
Se unge o forma de copt cu unt,eu am folosit una de chec. Se adauga compozitia si se da la cuptorul preincalzit.
Se tine cam 40 de minute sau pana cand nu mai joaca mijlocul daca e scuturata forma.
Se lasa sa se raceasca. Se poate servi cu frisca daca nu sunteti la dieta!

Another winner from the Royal House of Romania,this one belongs to Princess Sofia,she spent a lot of years in the States.

Ingredients:
500 gr mashed pumpkin
3 eggs
7 T brown sugar (I used 5 Twhite sugar)
1 t cinnamon
1/2 t powdered ginger
1/4 t nutmeg
200 ml milk
25 gr butter
pinch of salt

If mashed pumpkin is not available,make your own by boiling it with a little water until tender and mash with a fork or a blender.
In a bowl,mix the eggs,sugar,cinnamon,ginger,nutmeg and milk.
Butter the baking dish and pour the mix.
Bake in the preheated oven for about 40 minutes at 180C or until the middle won’t wobble.
Serve hot or cold with whipped cream or without.

Print Friendly, PDF & Email

8 Replies to “Pumpkin Flan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.