Pulpe de pui Tandoori la cuptor reteta traditionala indiana

Pulpe de pui Tandoori

Pulpe de pui Tandoori. Retete indiene cu pui. Cum se face tandoori chicken. Retete indiene. Reteta din bucataria indiana. Reteta cu ciocanele. Retete simple cu pulpe de pui.

Ce este pui Tandoori

Pui Tandoori este o reteta din bucataria indiana, de pui marinat cu condimente si iaurt. A devenit foarte populara in lumea intreaga. Numele vine de la cuptorul Tandoor folosit pentru preparare. Se poate prepara la cuptor, pe grill sau la gratar.

Pentru aceasta reteta am folosit si o lingura de Tandoori, dar am preferat sa mai adaug si alte condimente, dupa gustul meu. Este o reteta cu multe posibilitati, poate fi adaptata in functie de gusturi. Se mai poate adauga suc de lamaie sau de lime.

Se pot folosi pulpe de pui intregi, ciocanele sau pulpe superioare. Se pot prepara cu piele sau fara si se pot cresta, ca sa patrunda mai bine aroma. Cu piept de pui iese prea uscat, recomand sub forma de frigarui. De asemenea, se poate adauga si niste colorant alimentar rosu, daca vreti sa iasa ca cele din India.

Amestecul de Tandoori se poate prepara si acasa din paprika, curcuma, usturoi pudra, nucsoara, ghimbir, coriandru, chimion, cuisoare si chili.Fiecare reteta pe care o veti intalni va fi diferita si va contine un alt mix de condimente.

Cu ce se serveste pui Tandoori

Cateva propuneri delicioase:
Salata indiana de naut si porumb – Aromata si usor de facut!

Cartofi indieni cu schinduf – Alegerea perfecta!

Salata turceasca cu morcovi si iaurt – Merge bine cu orice!

Dovlecei la gratar cu sos de lamaie si usturoi – Tare buni sunt preparati astfel.

Orez basmati – O metoda sigura, n-am dat niciodata gres cu ea.

Daca incercati si voi reteta, va astept cu poze si impresii pe Instagram

Pui Tandoori

  • 6 pulpe de pui
  • 200 ml iaurt
  • 1 lingura condiment Tandoori
  • 1 lingura curcuma
  • 1/2 lingurita chimion
  • 1/2 lingurita usturoi pudra
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare reteta Pulpe de pui Tandoori

Se pregatesc ingredientele pentru reteta.
Iaurtul se amesteca cu condimentele. Se adauga pulpele de pui si se amesteca bine.

Pulpe de pui Tandoori

Se lasa la marinat, la rece, cel putin 8 ore, dar este de preferat sa le lasati peste noapte.

Se scot pulpele de pui si se pun in tava, in care am adaugat o lingura de ulei.

Se da tava la cuptor, la 180 grade pentru 25 minute. Se rumenesc pe ambele parti. Timpul poate varia in functie de marimea pulpelor.

Pulpe de pui Tandoori

Se serveste cu garnitura si salata.

Pulpe de pui Tandoori

Pofta buna!

Din bucataria indiana va mai recomand si:

Samosa cu legume reteta de aperitiv indian

Samosa cu legume

Supa indiana de linte verde

supa indiana de linte verde

Budinca indiana de fidea, cardamom si sofran

Budinca indiana de fidea, cardamom si sofran

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.