Pui Teriyaki reteta japoneza

pui teriyaki

Pui Teriyaki este o reteta japoneza foarte delicioasa, cu siguranta o veti indragi mult si o veti repeta.

Teriyaki este o metoda de a gati folosita in bucataria japoneza, prin care carnea este pregatita la cuptor sau pe gratar, cu un sos din mirin, sos de soia si zahar.

Chiar daca nu ati incercat inca mancaruri japoneze sau asiatice, pui teriyaki va fi pe gustul vostru.

Incercati si sushi cu somon afumat

Ingrediente pui teriyaki

50 ml sos de soia
75 ml suc de portocale, proaspat stors
3 linguri de miere
1 lingurita de ghimbir ras
1 lingurita ulei de susan
4 pulpe de pui
ceapa verde si seminte de susan pentru decor

Mod de preparare reteta pui teriyaki

Sosul de soia, sucul de portocale, mierea, ghimbirul si uleiul de susan se amesteca intr-un bol adanc.
Pulpele de pui se spala, apoi se adauga in bol. Se amesteca bine si se acopera cu folie alimentara. Se lasa in frigider cel putin doua ore sau de preferat, peste noapte.
Pulpele de pui se gatesc in cuptor, circa 40 de minute sau pana cand se rumenesc.
Se presara cu ceapa verde si seminte de susan si se servesc cu orez la aburi si o salata asiatica.

Incearca si tu pui teriyaki.
Sursa reteta aici.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.