Pui Shanghai

pui Shanghai

Pui Shanghai nu este o reteta din bucataria chinezeasca, desi o puteti gasi in meniurile restaurantelor chinezesti de pe la noi. N-as putea sa va spun de unde a aparut reteta sau denumirea de pui Shanghai, dar cu siguranta nu o veti gasi si in mancarurile traditionale chinezesti. Contine mustar si marar, ingrediente pe care nu prea se folosesc in bucataria chinezeasca. O reteta din Shanghai ar contine ghimbir, chili sau 5 aroma chinezesti.
Pui Shanghai sunt de fapt fasii de pui prajite in baie de ulei si au un gust interesant.
M-am inspirat de aici si initial m-am bucurat sa vad ca nu doar pe la noi se prepara astfel pui Shanghai, doar ca sa descopar ca Joanna are reteta tot din Romania.
Deci as spune ca pui Shanghai este o reteta adaptata pentru gusturile romanilor. De ce s-o comandati cand puteti s-o faceti acasa?

Ingrediente pui Shanghai

3 bucati de piept de pui
2 oua
3 linguri de sos de soia
1 lingura de mustar
2 linguri de faina
sare si piper, dupa gust
2 linguri de marar uscat
50 g seminte de susan
sos chili, pentru servit
ulei, pentru prajit

Mod de preparare reteta

Pieptul de pui se taie in fasii de marime egala.

Intr-un bol se pun ouale, sosul de soia, mustarul, faina, mararul, semintele de susan, sarea si piperul.

Se amesteca.

Uleiul se pune intr-o tigaie sau oala pe foc si se infierbanta bine.
Se iau o bucata de pui si se inmoaie in compozitie.

Se prajeste pe ambele parti si se scoate deoparte pe o farfurie.

Se continua cu restul bucatilor. Nu trebuie sa lasati bucatile de pui sa se lipeasca intre ele in tigaie, astfel ele nu se vor mai praji, ci se vor inabusi.

Se serveste cu sos de chili dulce (sweet chili sauce).

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.