Pui Piccata cu capere si lamaie

Pui Piccata cu capere si lamaie

Pui Piccata cu capere si lamaie. Retete rapide cu piept de pui. Cum sa pregatesti pieptul de pui. Retete din bucataria italiana cu carne de pui.

Pui Piccata este o reteta pe cat de simpla, pe atat de delicioasa si eleganta. Untul, lamaia si caperele se imbina perfect. O alegere ideala pentru o cina rapida si gustoasa.

Cu o asa reteta faci intotdeauna o impresie buna, chiar daca este foarte usor de preparat. Cel mai mult imi place cum cateva ingrediente simple se transforma intr-o masa rafinata.

M-am inspirat de aici si cu siguranta o sa fie una dintre retetele pe care le voi prepara des.

Ce este Pui Piccata

Piccata este modul de a prepara carnea, feliata, acoperita cu faina, prajita si servita cu un sos. De obicei se prepara cu carne de vitel, dar astazi va arat varianta cu piept de pui.

Vezi cum se prepara reteta cu vitel

friptura de vitel in stil italian

De ce ingrediente ai nevoie pentru Pui Piccata cu capere si lamaie

Pentru aceasta reteta e nevoie de doar cateva ingrediente.
piept de pui – sa fie dezosat si fara piele. De asemenea, se pot folosi si pulpe de pui dezosate.
faina – pentru a „inveli” bucatile de pui
condimente – sare si piper
ulei – de masline, dar e bun si cel de floarea soarelui
unt
suc de lamaie – proaspat stors
vin alb – eu am folosit supa de pui
capere – alaturi de sucul de lamaie, face reteta aceasta sa fie atat de delicioasa
patrunjel – pentru a garnisi

Pui Piccata cu capere si lamaie

  • 2 bucati piept de pui
  • 30 gr faina
  • ¼ lingurita sare
  • ¼ lingurita piper
  • 4 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lamaie
  • 125 ml supa sau vin alb
  • 2 linguri capere
  • patrunjel

Mod de preparare pui Piccata

Pieptul de pui se curata si se taie in felii de marime egala. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se tavalesc prin faina.

Intr-o tigaie, de preferat de fonta, se pun uleiul si 2 linguri de unt.
Cand untul s-a topit, se rumenesc, pe rand, feliile de pui.

Nu se ingramadesc in tigaie, se prajesc pe rand. Cand s-au rumenit, se scot deoparte, pe o farfurie.
Se ia tigaia deoparte.
Se adauga sucul de lamaie, supa sau vinul si caperele. Se curata si resturile din tigaie, pentru extra aroma.

Se pune tigaia inapoi pe foc. Cand incepe sa fiarba, se gusta sosul si se condimenteaza cu sare si piper, daca e nevoie.
Se adauga bucatile de pui si se mai tine pe foc 5 minute.

Se pune puiul intr-o farfurie.
In tigaie se adauga 2 linguri de unt si se amesteca. Sosul se va ingrosa putin.
Se pune puiul inapoi in tigaie si se orneaza cu patrunjel sau puteti turna sosul peste bucatile de pui asezate in farfurie.


Se serveste cu paste sau cu garnitura preferata.
Pofta buna!

Recomand sa incerci si Pui picant cu caju reteta de mancare chinezeasca rapida

Pui picant cu caju

Papricas de pui este inca o reteta cu piept de pui pe care o prepar destul de des.

papricas cu piept de pui

`

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.