Pui picant cu caju reteta de mancare chinezeasca rapida

Pui picant cu caju

Pui picant cu caju. Retete chinezesti cu pui. Retete de mancare chinezeasca. Cum sa prepari acasa mancare chinezeasca. Ce poti gati cu alune caju. Retete rapide cu pui. Retete de mancare picanta.

Acesta este unul dintre cele mai populare feluri de mancare chinezeasca din meniurile restaurantelor. Este o reteta simpla, pe care o puteti prepara si acasa.

Reteta am gasit-o in cartea „The wok bible” – The complete book of stir-fry cooking – o carte cu multe retete asiatice la wok si la tigaie. Pentru astfel de retete ma mai inspir si de aici de multe ori.

Daca si voua va place mancarea asiatica, pot sa va spun ca pe aceasta o veti indragi de la prima imbucatura. N-as fi crezut ca alunele caju se potrivesc atat de bine intr-o reteta cu pui.

Reteta este si foarte rapida, avand in vedere ca se prepara la wok, se subintelege ca trebuie sa lucram rapid. De aceea, va recomand ca inainte de a aprinde wok-ul sa pregatiti toate ingredientele. Inseamna ca trebuie sa fie gata feliate.
Din momentul in care incepeti sa gatiti, trebuie sa va miscati repede, pentru ca se gateste la foc mare si trebuie evitata arderea ingredientelor.

Va recomand sa incercati si reteta de pui cu ghimbir si sos de soia

pui cu ghimbir si sos de soia

Desi este o inventie autohtona, merita incercata si reteta de pui Shanghai

Ingrediente

450 gr piept de pui
2 catei usturoi
1-2 ardei iuti uscati
2 linguri ulei
2 linguri sos de stridii
1 lingura sos de soia
1 varf de cutit zahar
150 gr caju
2 buc ceapa verde

Mod de preparare reteta pui cu caju

Se curata pieptul de pui si se taie in cuburi de marimea unei imbucaturi. Se pun deoparte.
Usturoiul se curata si se feliaza sau se taie marunt. Ardeiul iute se toaca.

Se pune un wok pe foc si se lasa sa se infierbanteze.
Se adauga uleiul si se roteste wok-ul, astfel incat sa ajunga ulei pe toata suprafata.
Se adauga usturoiul si chili in wok. Aveti grija sa nu ardeti usturoiul, acesta va capata un gust amar.

Se adauga bucatile de pui si se prajesc pana cand sunt facute. Se poate adauga 1-2 linguri de apa, daca vi se pare prea uscat.

Se adauga sosul de stridii, sosul de soia si zaharul si se amesteca bine.
Se pune in wok ceapa verde taiata in bucati de circa 2 cm si alunele caju.

Se prajesc inca 1-2 minute, pana cand se incalzesc si alunele.
Se pune intr-o farfurie incalzita si se serveste imediat.
Se poate garnisi cu frunze de coriandru.
Pofta buna!

Pui picant cu caju

Va mai las cateva retete asiatice pe care le puteti incerca acasa: supa vietnameza Pho, supa chinezeasca de ou, puipui cu legume la wok reteta asiatica de baza pas cu pas, vita in stil chinezesc cu legume la aburi sau vinete Shanghai.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.