Pui cu legume in stil coreean Dakjjim

Pui cu legume in stil coreean Dakjjim

Pui cu legume in stil coreean Dakjjim sau dakjjim cum este cunoscut in limba coreeana, este o reteta de pui inabusit cu legume intr-un sos dulce si picant.
Cei care indragesc bucataria coreeana si cea asiatica, cu siguranta vor gasi pe placul lor si reteta de pui cu legume in stil coreean Dakjjim.
Ingredientele pentru pui cu legume in stil coreean le gasiti pe koreanfood.ro.
Sursa reteta pui cu legume in stil coreean Dakjjim o gasiti aici.

Incercati si mini gimbap

Si pachetele de tofu cu orez sunt delicioase.

Ingrediente pui cu legume in stil coreean Dakjjim

400 g piept de pui
100 g taitei din cartof dulce
4 linguri sos de soia
4 linguri sos de stridii
4 linguri sirop de porumb sau de orez
1 lingura zahar brun
3 cartofi
ceapa verde
1 morcov
ciuperci
1 ceapa
2 ardei iuti
2 castraveti
piper negru
1 lingura ulei de susan
seminte de susan

Mod de preparare reteta pui cu legume in stil coreean Dakjjim

Taiteii de cartof dulce se pun intr-un bol cu apa.

Pieptul de pui se taie in bucati de marime egala.

Se prepara sosul din sos de soia, sos de stridii, sirop de porumb si zahar brun. Se amesteca si se pune deoparte.

Se pregatesc legumele.

Cartofii se curata si se taie in cuburi.
Ceapa, castravetii si morcovul se curata si se feliaza.
Ardeii iuti, ciupercile, ceapa verde se taie in bucati.
Partile albe de la ceapa alba se taie subtire in fasii si se pun intr-un bol cu apa rece pentru 10 minute.

Ghimbirul se rade, iar usturoiul se taie marunt.

Se pune o lingura de ulei in wok. Daca doriti puteti folosi chili oil.
Se soteaza pieptul de pui cam 3-4 minute, apoi se adauga usturoiul si ghimbirul. Se amesteca un minut.

Se adauga cartofii, sosul si 500 ml de apa. Se tin pe foc 10 minute, cu capacul pus.

Se adauga ceapa si morcovul si se gateste inca 10 minute, fara capac.

Se adauga taiteii scursi de apa, ardeii iuti, ciupercile si castravetii.

Se tine pe foc inca 7-10 minute, amestecand din cand in cand, pana cand taiteii devin translucizi si lichidul s-a ingrosat.

Se stinge focul, se adauga piper dupa gust si ulei de susan.
Se transfera pe un o farfurie sau intr-un bol si se orneaza cu fasii de ceapa verde si seminte de susan.

Incearca si tu pui cu legume in stil coreean.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.