Prajitura turnata cu branza si caise

prajitura turnata cu branza si caise

Prajitura turnata cu branza si caise Cum se prepara prajitura turnata Reteta de prajitura cu caise Prajitura simpla cu branza si caise Reteta bunicii de prajitura cu branza

Ma gandeam de ceva timp la un desert din branza si caise si dupa cateva cautari, m-am oprit la reteta aceasta. Usor de facut, intr-o ora ai pe masa o prajitura delicioasa.
Ingredientele folosite in aceasta reteta sunt simple, iar caisele le puteti inlocui cu orice fel de fructe de sezon. Sau puteti pregati prajitura doar cu branza. Iar daca preferati cu mai multa umplutura, puteti mari cantitatea de branza folosita.

Aromele din bucatarie sunt imbietoare, gustul este minunat, iar modul de preparare prea simplu ca sa nu incercati si voi aceasta reteta. O sa devina una dintre favoritele voastre.

Recomand si prajitura turnata cu mere

prajitura turnata cu mere

Incercati si Prajitura cu zmeura si iaurt – reteta simpla si rapida

prajitura cu zmeura si iaurt

Ingrediente prajitura turnata cu branza si caise

Pentru aluat
2 oua
9 linguri de ulei
9 linguri de zahar
9 linguri de lapte
12 linguri de faina
1 lingura de praf de copt
Pentru umplutura
500 g branza de vaci
4 oua
5 linguri de gris
5 linguri de zahar
1 lingurita de esenta de vanilie
500 gr de caise, taiate cubulete

Mod de preparare reteta

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se mixeaza ouale cu zahar si apoi se adauga uleiul.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de oua, alternand cu laptele.
Se obtine un aluat mai gros decat cel de clatite.
Se toarna jumatate din compozitie intr-o tava de 20×30 cm tapetata cu foaie de copt si se da la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp, se amesteca toate ingredientele pentru umplutura, mai putin caisele.
Se scoate tava din cuptor, se adauga umplutura si deasupra se toarna restul de aluat.
Se da la cuptor pentru inca 40 de minute.
Pofta buna!

Prajitura turnata cu branza si caise

  • 2 oua
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 500 gr branza de vaci
  • 4 oua
  • 5 linguri gris
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 500 gr caise
  1. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

    Se mixeaza ouale cu zahar si apoi se adauga uleiul.

    Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de oua, alternand cu laptele.

    Se obtine un aluat mai gros decat cel de clatite.

    Se toarna jumatate din compozitie intr-o tava de 20×30 cm tapetata cu foaie de copt si se da la cuptor pentru 10 minute.

    Intre timp, se amesteca toate ingredientele pentru umplutura, mai putin caisele.

    Se scoate tava din cuptor, se adauga umplutura si deasupra se toarna restul de aluat.

    Se da la cuptor pentru inca 40 de minute.

    Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.