Prajitura rapida cu crema si frisca

prajitura rapida cu crema si frisca

Cele mai dragi prajituri imi sunt cele rapide, dar care arata complicate. Asa sta treaba cu prajitura rapida cu crema si frisca. Ai nevoie de un blat, o crema si frisca. Daca vrei o modalitate si mai simpla de a pregati prajitura rapida cu crema si frisca, o poti folosind doua plicuri de budinca la crema.
Prajitura rapida cu crema si frisca este o prajitura simplu de preparat si pe placul tuturor!

Incercati si prajitura ungureasca Rigo Jancsi sau prajitura Tavalita cu nuca de cocos.

Ingrediente prajitura rapida cu crema si frisca

Pentru blat
4 oua
120 gr zahar
1 plic praf de copt
50 gr cacao
80 gr faina
Pentru crema
800 ml lapte
8 linguri de zahar
10 linguri de faina
2 plicuri de cafea solubila
200 gr de unt
Pentru frisca
300 ml frisca indulcita
cacao pentru deasupra

Mod de preparare reteta prajitura rapida cu crema si frisca

Blatul
Se separa ouale si se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare.
Se adauga galbenusurile si cacao. Dupa ce se amesteca compozitia, se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Se incorporeaza faina cu o miscare circulara si usoara, de sus in jos.
Se tapeteaza o tava de20x30 cu foaie de copt, se adauga compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit.
Se coace cam 20-25 de minute sau cand scobitoarea iese curata.

Crema
Se prepara o budinca din lapte, zahar si faina .
Lasam sa se raceasca,apoi mixam impreuna cu cafeaua solubila si untul.
Insiroparea blatului e optionala, daca vreti sa o faceti pregatiti un sirop de zahar cu apa.
Lasam budinca la frigider o jumatate de ora,apoi se intinde peste blat.

Frisca
Se bate frisca cu telul si cand s-a intarit se pune peste budinca.
Se presara cacao. Folositi o sita ca sa va fie mai usor.
Se lasa peste noapte la frigider.

Incearca si tu prajitura rapida cu crema si frisca.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.