Prajitura Napoleon cu foi din aluat de foietaj si frisca

Prajitura Napoleon cu foi din aluat de foietaj

Am gustat pentru prima oara prajitura Napoleon intr-o cofetarie iraniana si mi s-a parut a fi un desert greu de preparat. Dar cand am dat peste reteta aceasta am vazut ca se face chiar foarte usor. Ai nevoie doar de cateva ingrediente si intr-un timp scurt ai un desert foarte delicios.
Daca nu vreti sa adaugati apa de trandafiri o puteti omite, dar ii confera o aroma aparte.
Prajitura Napoleon am pregatit-o pentru provocarea pe care am primit-o de la Jamila Cuisine de a gati ceva cu un produs Edenia.

Ingrediente prajitura Napoleon

1 foaie de aluat de foietaj
300 ml frisca
2 lingurite apa de trandafir
1 baton de vanilie
zahar pudra

1

Mod de preparare reteta prajitura Napoleon

Se ia foaia de aluat de foietaj se se taie in doua.

2

In tava se pune foaie de copt, peste care se aseaza cele doi foi de aluat de foietaj. Daca nu vreti sa se umfle foile, le intepati cu o furculita din loc in loc.

3

Se da tava la cuptor si se coc foile pana cand s-au umflat si s-au rumenit.
Se lasa sa se raceasca si se taie in jumatate, astfel incat vom obtine 4 foi. Una dintre ele o vom sfarama, iar aceasta se va presara deasupra prajiturii.

4

Se bate frisca, daca nu e indulcita mai adaugam zahar pudra. Se adauga bobite de vanilie, apa de trandafir si se mai bate putin pana se intareste.
Se imparte frisca in trei parti egale. Se aplica frisca peste o foaie, se aseaza cealalta foaie peste, iar un rand de frisca, iar o foaie si iar frisca.

7

Deasupra se presara foaia maruntita si se pudreaza cu zahar. Se feliaza si se da la frigider 3 ore.

8

Incearca si tu prajitura Napoleon!

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.