Prajitura Malai

O prajitura foarte indragita si foarte romaneasca este prajitura malai. Mie mi-o facea bunica, cred ca prajitura malai si gogosile sunt deserturile pe care le primeam de la ea.

Aceasta reteta ne-a fost trimisa de Carmen Nemeth, care mereu ne suprinde cu retete foarte apetisante din bucataria romaneasca si ardeleneasca. Ii multumim pe aceasta cale pentru minunatele retete cu care ne incanta.

Ingrediente prajitura malai

1 l de lapte acru sau iaurt
500 gr malai
200 gr zahar
4 oua
1/2 cana de ulei
sare
2 pliculete de zahar vaniliat
1 praf de copt
optional marar tocat marunt

Mod de preparare reteta prajitura malai

Mixam bine ouale intregi cu sarea, zaharul si zaharul vaniliat pana obtinem o spuma. Adaugam laptele acru, praful de copt stins si uleiul. Cu lingura de lemn sau telul incorporam malaiul in aluat ca acesta sa ramana aerat.
Cine doreste adauga si marar tocat marunt. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei.
Se coace in cuptorul preincalzit cca o ora. Se presara deasupra zahar tos.
Se serveste cald cu lapte acru sau iaurt,dar este bun si rece.

Incercati si voi prajitura cu malai.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.