Prajitura Kinder Maxi King cu frisca si nuci caramelizate

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura delicioasa de casa cu blat de cacao, doua randuri de frisca cu ciocolata la mijloc si topping de nuci caramelizate.
Se prepara mai usor decat ati crede si are un gust absolut minunat!
In reteta originala, glazura se prepara din ciocolata, unt si lapte, dar mie mi-a placut mai mult ideea cu o crema de ciocolata. Puteti opta pentru oricare dintre ele. De asemenea, peste ultimul strat de frisca puteti aplica si un strat de sos caramel, dar nucile caramelizate se lipesc bine si doar pe stratul de frisca.

Incercati si prajitura Albinita cu foi de miere si crema de gris

Prajitura Albinita

Recomand si prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Ingrediente Prajitura Kinder Maxi King

Pentru blat:
6 oua
un praf de sare
5 linguri de apa
6 linguri de zahar
4 linguri ulei
6 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri cacao

Pentru crema:
500 ml frisca
2 linguri de miere

Glazura:
un borcan de Finetti sau Nutella

Nuci caramelizate:
5 linguri de nuca
4 linguri de zahar

Mod de preparare reteta Prajitura Kinder Maxi King

Pentru blat:
Se separa ouale.
Albusurile se bat cu un varf de cutit de sare, se adauga alternativ zaharul si apa.

Se adauga galbusurile si uleiul si se mixeaza in continuare.

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se adauga la compozitie, amestecand usor cu o spatula sau un tel, cu miscari usoare de sus in jos.

Se pune foaie de copt in tava de 25×35 de cm si se toarna compozitia.
Se da la cuptorul preincalzit si se coace cam 20 de minute la 180 de grade.

Pentru crema:
Se bate frisca impreuna cu mierea.

Pentru nucile caramelizate:
Nucile se rumenesc la cuptor.

Zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara. Se adauga nucile rumenite si se amesteca.

Se scot pe o foaie de copt si se lasa sa se raceasca.

Nucile caramelizate se maruntesc in robotul de bucatarie sau intr-o punga, ruland deasupra sucitorul.

Asamblare:
Peste blatul de cacao se aplica jumatate din cantitatea de frisca.

Se intinde crema de ciocolata.

Se aplica al doilea strat de frisca si deasupra se presara nucile caramelizate.

Pofta buna!

Incercati si reteta de Amandina.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.