Placinta de post cu mere si gutui

Placinta cu mere si gutui

Placinta de post cu mere si gutui Retete de prajituri de post Prajitura de post cu mere

De cand am vazut reteta aceasta, am repetat-o de multe ori. De obicei, o fac cu doar cu mere si gem, dar de data aceasta am adauga gutui. O combinatie minunata!

Prajitura se poate prepara intr-o tava mai mare, cum ar fi cea de la aragaz si nu trebuie facute neaparat 3 foi, ajung si doar 2.

Ce ingrediente sunt necesare pentru reteta?
Faina – la inceput se pun 500 gr de faina si daca mai e nevoie se completeaza.
Ulei – am folosit ulei vegetal, fara aroma
Apa – poate fi plata, dar si carbogazoasa
Mere – sunt bune orice fel de mere
Gutui – cu cotoarele ramase, se poate prepara o peltea
Arome – scortisoara si zahar vanilat
Zahar – am pus zahar alb. Cantitatea se poate ajusta, in functie de cat de dulce vrei sa fie.

Placinta cu mere si gutui

Ingrediente:

Pentru aluat:
20 linguri apa
20 linguri ulei
20 linguri zahar
1 praf de copt
faina cat cuprinde(sa iese un aluat tare si nelipicios)
Pentru umplutura:
1 kg mere
1 kg gutui
un praf scortisoara
200 gr zahar
1 plic zahar vanilat

Mod de preparare reteta Placinta de post cu mere si gutui

Se pregatesc ingredientele si se preincalzeste cuptorul. Se pune foaie de copt in tava.
Se pun intr-un bol zaharul, uleiul, apa si se amesteca.
Se adauga 500 gr faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat.
Amestecam si tot adauga faina, pana se obtine un aluat usor de framantat si de intins. Trebuie sa aiba consistenta plastelinei.
Se lasa sa se odihneasca.

Merele si gutuile se dau pe razatoare si se calesc intr-o tigaie cu zaharul, pana s-au inmuiat si nu mai au lichid.
Se adauga zaharul vanilat si scortisoara, se amesteca si se ia de pe foc.
Se lasa deoparte sa se raceasca.

Aluatul se imparte in 3 bucati de marime egala.
Se intinde o foaie si se pune in tava. Se inteapta din loc in loc cu o furculita.
Se adauga jumatate din cantitatea de mere si de gutui si se intinde pe toata suprafata foii.
Se intinde a doua foaie, se pune in tava, se inteapa cu furculita si se intinde restul de umplutura.
Se intinde a treia foaie, se pune deasupra si se inteapa cu furculita.
Se da tava la cuptor si se coace la 180 grade pentru aproximativ 30 de minute.
Optional, cand e gata, deasupra se poate presara zahar pudra.Se lasa sa se raceasca.
Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

Placinta cu mere si gutui

Recomand si aceste retete:

Prajitura turnata cu mere reteta simpla, pas cu pas

prajitura turnata cu mere

Muffins cu mere si topping cu nuci

Prajitura cu dovleac

prajitura cu dovleac

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Placinta de post cu mere si gutui

  1. In mod normal ar trebui sa ne fie spus dimensiunea tavii pt. cantitatile date. „Se poate prepara intr-o tava mai mare, cum ar fi cea de la aragaz si nu trebuie facute neaparat 3 foi, ajung si doar 2” spuneti dvs., dar e ambiguu. Ce sa intelegem? Care din variante, cu doua sau cu trei foi e aferenta tavii mari in cantitatile date? Ati pus si o fotografie un care nu pare a fi o placinta coapta in tava mare. Cum e? Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.