Placinta creata cu branza de vaci sau placinta virus

placinta creata cu branza de vaci

Placinta creata cu branza de vaci este o reteta pe care de cum o vezi si trebuie s-o incerci! Te cucereste de la prima muscatura si nu este deloc greu de preparat.
Pentru reteta de placinta creata cu branza de vaci sau placinta virus aveti nevoie de cateva ingrediente simple. Cu siguranta va deveni si favorita voastra!
Este mult mai simplu de preparat decat placintele unde trebuie unse fiecare foaie si avut grija sa nu se rupa. In aceasta reteta foile se strang ca un evantai, se aseaza in tava si se toarna o compozitie lichida din oua, lapte, apa minerala si ulei. Placinta va avea o crusta rumena si un gust minunat!

Daca v-a placut aceasta reteta, incercati si placinta cu iaurt si visine sau placinta greceasca cu portocale. Ambele se prepara cu foi de placinta si sunt absolut delicioase!

Placinta cu branza de vaci sau placinta virus merita incercata!

Ingrediente placinta creata cu branza de vaci

500 g branza de vaci
2 oua
1 pachet de foi de placinta
Pentru deasupra
250 ml de apa minerala
200 ml lapte
3 oua
100 ml ulei

Mod de preparare reteta placinta creata cu branza de vaci

Branza de vaci se amesteca cu cele 2 oua intr-un bol.

Se ia o foaie de placinta si se pune putina compozitie de branza, din loc in loc.

Foaia de placinta se strange ca un evantai.

Se pune in tava si se continua cu restul foilor. Am folosit o tava de 32×22, dar puteti folosi orice marime.

Apa minerala, ouale, laptele si uleiul se amesteca cu telul sau cu furculita intr-un bol. Compozitia se toarna peste foile de placinta.

Se da tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.

Se lasa sa se raceasca (daca aveti rabdare) si se feliaza.

Va doresc pofta buna!

Sursa retetei provine de pe grupul culinar Gustosel

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.