Pizza rustica la tigaie

Pizza rustica la tigaie
Sunt vreo doi ani de cand am vazut la Laura Adamache o reteta de pizza rustica la tigaie si care face ravagii printre cei ce o gusta.
De ce este altfel decat altfel de pizza? Pentru ca blatul de pizza se coace pe o parte in tigaie,la fel cum se pregatesc si turtele.Doar dupa ce intoarcem blatul pe cealalta parte adaugam sosul si ingredientele de deasupra.

 

Ingrediente Pizza rustica la tigaie:
Ingrediente pentru aluat:
25 gr drojdie proaspata
300 ml apa calduta
o lingurita de zahar
500 gr faina
o lingurita de sare
Ingrediente pentru pizza:
100-150gr salam uscat german
200 gr de cas
4 linguri de pasta de tomate
2 linguri de ulei de masline extra virgin
1 lingurita chili pul biber
1/2 lingurita oregano
sare si piper
Mod de preparare reteta Pizza rustica la tigaie
Aluatul de pizza
Intr-un bol,punem putina apa,drojdia si sarea. Lasam cateva minute deoparte,apoi adaugam restul de apa,faina si framantam un aluat.
Acoperim bolul cu o casca de dus si introducem bolul in cuptorul cu microunde. Acolo este ferit de curent si va creste frumos.Lasam sa se dubleze ca volum.
Asamblare:
Luam jumatate din aluat si il intindem pe masa de lucru,pe care am presarat faina.
Incalzim pe foc o tigaie,cand s-a infierbantat punem aluatul de pizza.Lasam sa se rumeneasca pe o parte,intoarcem si punem jumatate din ingrediente (salam,cas,ulei de masline)
Punam capacul si lasam la foc mic cinci minute. Luam capacul si presaram jumatate din oregano si fulgii de ardei iute. Condimentam cu sare si piper.
Procedam la fel si cu a doua pizza.
Se servesc calde.
Print Friendly, PDF & Email

6 Replies to “Pizza rustica la tigaie

  1. nu se lipeste aluatul atunci cand il coci? ma refer daca nu ai o tigaie cu fundul gros de teflon?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.