Pilaf cu pui la slow cooker 7.5L Digital Crock-Pot

pilaf cu pui la slow cooker

Pilaf cu pui la slow cooker. Retete la slow cooker. Retete la Crock Pot. Retete simple la slow cooker. Retete de mancare la Crock Pot/Slow Cooker. Mancare la slow cooker.

Dintre toate electrocasnicele din casa, dupa masina de cafea, Crock Pot-ul este cel mai folosit aparat. Ca si multi altii, am avut dubii la inceput si ma intrebam ce poate avea asa de grozav? Dupa ce ca te mai face sa astepti multe ore pana sa fie gata mancarea? Dar dupa ce gusti mancarea gatita lent, nu o sa mai vrei sa gatesti altfel. Pana si cea mai ieftina bucata de carne, iese foarte frageda. Daca e cu os, trebuie sa ai grija cum o scoti, cade carnea de pe os. Pe de alta parte, legumele isi pastreaza forma, chiar si dupa ce stau multe ore in aparat. Nu doar ca raman crocante, dar fiecarei legume in parte i se simte gustul si nu se amesteca cu restul. Si nici nu-si pierd nutrientii.

La aceasta reteta am folosit Crock Pot-ul digital de 7,5 l, care este ideal pentru 10 portii. Se pot pregati portii mari de mancare si apoi congela, ca sa fie mai usor in timpul saptamanii. Data trecuta am pregatit o musaca de cartofi, la fel de indragita ca si pilaful.

Ce trebuie sa stii despre slow cooker?
Gateste mancarea la o temperatura foarte joasa, intr-un timp indelungat.

Mentine nutrientii in mancare.

Trebuie sa stii dinainte ca mancarea va fi gata peste cateva ore.

Pregateste o mancare delicioasa, chiar daca nu esti bucatar experimentat.

Poate gati orice, fie ciorbe, tocanite, fripturi, aperitive sau desert.

Cum se prepara mancarea la slow cooker?
Dupa ce se alege reteta ( o colectie bogata aici) se pregatesc ingredientele.
Unele necesita a fi calite in prealabil, altele se pun direct in vas.
Se introduc ingredientele in vasul aparatului, se seteaza temperatura (High sau Low) si timpul de preparare.
Capacul nu se deschide in timpul acestui timp, fiecare ridicare mai adauga 15 minute la timpul final.
Unele preparate pot fi rumenite in cuptor la sfarsit, cum ar fi coastele de porc.

Ingrediente pilaf cu pui

550 gr orez
3 bucati mari de piept de pui
1 ceapa mare
2-3 catei de usturoi
2 morcovi
1 pastarnat
1/2 telina mica
1 ardei gras rosu
150 gr fasole verde
ulei pentru calit legumele
950 ml apa sau supa
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare reteta Pilaf cu pui la slow cooker

Se pregatesc ingredientele.

Pieptul de pui se condimenteaza cu condimentele preferate.

Se incinge o tigaie si se rumenesc bucatile de pui, pe ambele parti. Se scot deoparte.
Legumele se curata de coaja, se spala si se taie cubulete.
In aceasi tigaie in care s-a prajit pieptul de pui, se calesc legumele, in aceasta ordine: ceapa, telina si morcovii, pastarnacul, usturoiul, ardeiul gras si fasolea verde.
Se spala orezul si se pune in vasul Crock Pot-ului.
Deasupra se pun legumele calite, se amesteca usor si se aseaza deasupra bucatile de pui.

Se toarna usor apa sau supa, in care s-a adaugat sare si piper, dupa gust.

Se seteaza aparatul pe HIGH. pentru 2 ore si jumatate.
Cand expira timpul, slow cooker-ul trece automat pe functia de pastrare la cald.

Se lasa sa se „odihneasca” 10 minute si se serveste.
Pofta buna!

pilaf cu pui la slow cooker

Tipsuri
Proportia pentru pilaf este de 1:2, la o cana de orez se adauga doua de apa sau supa.
Orezul cu bob rotund este mai lipicios, pe cand cel cu bob lung sau basmati mai uscat si poate fi pregatit bob cu bob.

Recomand si aceste retete la Crock Pot

Fasole cu ciolan la slow cooker Crock Pot

Ardei umpluti la Crock Pot Slow Cooker

Sarmale la Crock Pot (Slow Cooker)

Sarmale la Crock Pot

Varza cu coaste afumate la slow cooker Crock Pot

Aripioare la Crock Pot Slow Cooker

Mere coapte reteta simpla la Crock Pot slow cooker

Mere coapte

Daca incerci reteta, te astept cu poze pe Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.