Pide turceasca

Daca primiti newsletter-ul de la Kotanyi si daca l-ati citit (daca nu repede sa il scoateti de la spam),atunci ati vazut ca am dat curs unui foarte frumoase invitatii (de care ma simt onorata) si de a posta niste retete cu produsele din noua gama. Eu am ales chili pul biber si anasonul,reteta de azi folosind primul condiment mentionat. In zilele urmatoare voi posta si reteta de chai.

Reteta de astazi provine din Turcia si m-am inspirat dupa cea de Lahmacun, din cate vad eu este cam acelasi lucru,doar forma difera. Neaparat de pus pe lista de incercat!



Ingrediente:
Pentru aluat: (4 bucati de pide)
250 ml de apa calduta
25 gr de drojdie proaspata
1 lingurita de zahar
500 gr faina
1 lingurita de sare

Pentru umplutura:
250 gr carne tocata amestec
2 cepe
1 ardei gras
1/2 lingurita de coaja de lamaie Kotanyi
1 lingurita de chili pul biber (sau dupa gust) Kotanyi
sare si piper
patrunjel proaspat 


Aluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. De obicei, folosesc cuptorul cu microunde, deoarece bolul este ferit de curent.

Umplutura: Ceapa si ardeiul gras se taie marunt cu robotul si se amesteca impreuna cu restul ingredientelor. Adaugam si patrunjel proaspat tocat.

Aluatul se desparte in 4 bucati si intindem fiecare bucata. Adaugam umplutura la mijloc si ridicam putin marginile, iar capetele le indoim. Se unge marginea cu iaurt si se baga la cuptorul preincalzit. Se tin la cuptor pana incepe sa se rumeneasca marginea si carnea este facuta. Se serveste cu patrunjel proaspat, eventual si cu felii de lamaie.




Print Friendly, PDF & Email

10 Replies to “Pide turceasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.