Pasta de ghimbir cum se prepara si cum se foloseste

Pasta de ghimbir

Pasta de ghimbir. Cum sa prepari acasa pasta din ghimbir.

De la mine in casa nu lipseste ghimbirul si ma bucur ca in ultima vreme rizomul e accesibil si il gasim pana si la magazinele de la coltul blocului. Nu de alta va spun, dar eu de acolo l-am cumparat pe cel folosit la reteta aceasta. Mereu am ghimbir pudra in casa, dar doar pentru ca mai uit, uneori, sa cumpar ghimbir proaspat. Si asa mi-a venit ideea sa caut o solutie, pe care am gasit-o aici. E posibil sa se gaseasca si prin magazine, dar de ce s-o cumperi cand e atat de usor s-o prepari acasa. Si e si mai ieftina.

Se foloseste la fel ca si ghimbirul proaspat, o lingurita de pasta este echivalentul unui cm de rizom. Eu il voi folosi cel mai mult la retetele asiatice, cum ar fi Pui cu ghimbir si sos de soia reteta asiatica simpla, pui chinezesc cu usturoi si ghimbir sau pui Teriyaki.
Dar, la fel de bine, poate fi folosit si la retetele indiene.

Aveti nevoie de ghimbir proaspat si ulei pentru a prepara aceasta pasta. E de ajuns sa puneti 1-2 linguri de ulei. Ghimbirul se poate curata de coaja, dar il puteti folosi si asa, trebuie doar spalat mai intai.

De asemenea, mai puteti combina pasta si cu usturoi, dar eu prefer sa il folosesc proaspat.

Cum se foloseste pasta
Se foloseste la fel ca si ghimbirul, in orice reteta se cere, mai ales in cele asiatice sau indiene. 1 lingurita de pasta este echivalentul unui cm de ghimbir.

Pasta de ghimbir

  • 1 bucata de ghimbir
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Ghimbirul se spala si se usuca cu prosoape absorbante. Coaja se poate indeparta, dar nu este obligatoriu.
Se taie in bucatele si se pune in recipientul blenderului, impreuna cu o lingura de ulei.
Se mixeaza bine pana cand se obtine consistenta dorita.
Se pastreaza la frigider. Perioada de valabilitate este de o luna. Daca vreti sa o pastrati o perioada mai indelungata, o puteti pastra la congelator.
1 cm de ghimbir = 1 lingurita de pasta

Pasta de ghimbir

Astept sa-mi spuneti la ce retete ati folosit pasta.

Va mai recomand si Pasta de ghimbir cu ceapa verde

Merita sa incercati si Pui picant cu caju reteta de mancare chinezeasca rapida

Pui picant cu caju

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.