Paprikas de pui cu cartofi

Vorbeam zilele acestea pe Fb cu Radu Popovici despre boiaua de ardei care se gaseste in Romania,din pacate nu e de calitate si spunea ca e mai bine sa o incercam pe cea ungureasca sau indiana. Eu cum am sub nasul meu paprika de cea mai buna calitate nu mi-am pus niciodata problema in felul acesta. Mi se parea mie ca prea e frumoasa culoarea la paprikasurile mele si se simte si la gust. De curand am primit niste pimento spaniol si e de o culoare foarte frumoasa.
Deci cum tot vorbeam noi de paprika mi s-a facut pofta de un paprikas,am scos oala minune sau kukta cum ii zicem noi si am facut un paprikas rapid!

Ingrediente:
4 pulpe de pui sau un pui intreg
1 lingura paprika ungureasca
2 linguri pasta de tomate
1 ceapa
2 catei de usturoi
6 cartofi mijlocii
sare,piper
2 linguri ulei

Se curata pulpele de pui si se rumenesc putin un ulei.
Se pun deoparte si se caleste ceapa taiata marunt.
Se adauga usturoiul taiat si se mai caleste un minut.
Se adauga paprika,pasta de tomate,sarea si piperul.
Se adauga cartofii curatati,dar lasati intregi.
Se adauga pulpele si se acopera cu apa.
Se inchide oala minune si se tine cam 45 de minute dupa ce incepe sa fiarba.
Se ia de pe foc si se mai lasa 15 inainte de a ridica si capacul.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.